2010 m. gegužės 28 d., penktadienis

Kepta vištiena su brokoliais



Tokį maistą galėčiau valgyti ir valgyti.
Neatsivalgomasis troškinukas.

Reikės:

2 v.š. kukurūzų krakmolo
4 v.š sojų padažo
1 v.š. sauso chereso
450 g vištos krūtinėlės
2 v.š. aliejaus
2 po 2,5 cm imbiero šaknys
2 česnako skiltelės
450 g brokolių
1 didelė raudona paprika
450 ml vištienos sultinio
100 g smulkių makaronų
30 g kedro riešutų


Dubenėlyje sumaišyti kukurūzų krakmolą su sojų padažu ir cheresu. Į mišinį suberti plonais šiaudeliais pjaustytą vištienos file, gerai viską išmaišyti, kad padažas vienodai apkibtų mėsos gabalėlius. Uždengti ir palikti marinate 10-15 min.

Keptuvėje (geriausiai išgaubtu dugnu) pakaitinti 1 v.š. aliejaus, sudėti plonais šiaudeliais pjaustytą imbiero šaknį, išspaustas česnako skilteles ir 2 min. pakepti ant vidutinės ugnies. Po to įmaišyti brokolius ir kepti dar 3 min., paskui suberti šiaudeliais pjaustytą papriką ir kepti dar 3 min. arba tol kol pradės minkštėti. Apkepusias daržoves nuimti nuo ugnies, kad pravėstų.

Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, sudėti vištienos šiaudelius ir maišant kepti apie5-8 min. arba tol kol iškeps. Į daržoves sudėti vištieną.

Atskirame puode užvirti sultinį, įmaišyti smulkius makaronus. Pavirti apie 1-2 min. Išjungti ir palikti apie 10-15 min. kad sultinys susigertų į makaronus.

Į makaronus įmaišyti vištieną, daržoves ir suberti riešutis. 4-5 min. pakaitinti ir patiekti.

Šaltinis: Valgiai šeimai ir draugams

2010 m. gegužės 27 d., ketvirtadienis

Pyragas su brokolių ir kumpio įdaru



Reikės:

300 g sluoksniuotos tešlos
2 v.š. aliejaus
1 vidutinio svogūno
225 g šviežių ar šaldytų brokolių
3 kiaušinių
200 ml pieno
1/4 a.š. druskos
šviežiai maltų pipirų
1/4 a.š. malto muskato
150 g kumpio
150 g fermentinio sūrio


Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Kepimo formą iškloti sluoksniuota tešla, įspausti į šonų griovelius ir palyginti kraštus. Kol gaminsime įdarą, formą su tešla laikyti šaldytuve.

Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus., brokolius ir ant vidutinės ugnies pakepinti apie 5-10 min., kol suminkštės. Keptuvę nuimti nuo ugnies ir palikti, kad daržovės pravėstų.

Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su pienu, druska, trupučiu pipirų ir muskatu. Įmaišyti plonomis juostelėmis supjaustytą kumpį, tarkuotą sūrį, apkeptus svogūnus su brokoliais.

Ant atšaldytos tešlos supilti brokolių ir kumpio įdarą. Kepti orkaitėje apie 30 min. arba kol tešla iškils, o įdaras apskrus ir sutirštės. Patiekti karštą ar šaltą su salotomis ir balta duona.

Labai skanus pyragas.:)

P.S. Kepiau picos režime - su ventiliatoriumi, padas kaitinamas.

Šaltinis: Valgiai šeimai ir draugams

2010 m. gegužės 26 d., trečiadienis

Varškiniai blynai su grietine



Reikės:

4 kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)
200 g varškės
200 g grietinės
180 g miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
3-4 v.š. cukraus


Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Įmaišyti varškę ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir persijoti į varškės masę. Viską išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Keptuvę įkaitnti, įpilti šiek tiek aliejaus, kepti blynus iš vienos pusės, kol susidarys burbuliukai, tada apversti ir kepti, kol apskrus.
Minkštučiais ir puručiai blynai. Valgėme su vyšnių uogiene, bet skanu ir be nieko.:)

Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Žaliasis sūrio tortas

Gavau lauktuvių iš Japonijos taip lauktos žalios arbatos miltelių.

Gaminau tortą, nors sakė Japonijoj su šiais milteliais yra dauguma gaminių.

Kas tai yra žalios arbatos milteliai? Tai yra ryškios, žalios spalvos arbatos pudra, pagamninta iš geriausių, jauniausių pirmojo derliaus lapelių.
Šiuose milteliuose gausu:
- antioksidantų, kurie padeda apsisaugoti nuo vėžio, širdies ligų, sulėtina senėjimo procesą;
- turi daug mikroelementų ir vitaminų (A, B komplekso, daug C, E ir K);
- mažina kenksmingąjį (blogąjį) cholesterolį;
- gerina nuotaiką, tonizuoja.



Pagrindui reikės:

120 g sausainių
60 g sviesto

Torto masei:

250 g + 50 g balto šokolado
250 g kambario temperatūros mascarpones sūrio
250 g riebios grietinėlės
1 kiaušinio baltymo
3 lapelių želatinos (6 g)
3-4 v.š. cukraus
4 v.š. žalios arbatos miltelių


Susmulkinti sausainius ir sumaišyti su lydytu sviestu
18-20 cm pločio formą, iškloti kepimo popieriumi, sudėti su sviestu sumaišytus sausainius ir vienodu storiu padengti fomos dugną. Sutrombuoti ir padėti į šaldytuvą 30-40 min.
Užmerkti želatiną 50 ml grietinėlės. Išbrinkusią želatiną ištirpdinti ir atvėsinti.
Ištirpinti 250 g šokolado ant puodo su karštu vandeniu. Atvėsinti.
Sumaišyti išplaktą grietinėlę, kiaušinio baltymą išplaktą su cukrumi ir įmaišytais žalios arbatos milteliais, mascarponės sūrį.
Galiausiai supilti želatiną.
Supilti masę ant sausainių pagrindo, padėti į šaldytuvą 2-3h.
Likęs 50 g šokolado skirtas dekoravimui, bet aš nedekoravau.:)

Labai skanus tortas, tik labai riebus daug jo nesuvalgysi.

P.S. Želatinos dėjau šiek tiek daugiau - apie 8-10 g, kitą kartą naudojau Dr.Oetker tikrai būtu užtekę 6 g.

Šaltinis: Rossa di sera