2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Brownis su oreo sausainiais



Reikės:

16 oreo sausainiukų
115 g sviesto
80 g cukraus
300 g pertrintos varškės
80 g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
120 g miltų
45 g kakavos
1/3 a.š. druskos
2 kiaušinių


Varškę išsukti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, padėti į šaldytuvą.
Sviestą dėti su cukrumi į karščiui atsparų indą, statyti ant ugnies ir kaitinti, kol ištirps (cukrus visiškai neištirpsta). Padėti į šoną kelioms minutėms, kad atvėstų.

Kiaušinius gerai išplakti, toliau plakant supilti sviesto ir cukraus mišinį, plakti tol, kol masė taps kreminė. Suberti miltus sumaišytus su kakava bei druska ir užmaišyti tešlą. Pačiame gale suberti smulkintus sausainius (12 vienetų) ir dar gerai viską išmaišyti. Man gavosi tokia kietoka tešla.

Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Dydis formos 20x30, bet geriausia būtu 20x20. Paskleisti daugiau nei pusę kakavinės masės, tada tolygiai baltą ir vėl kakavinę. Likusius sausainius sudėlioti ant viršaus ir pašauti 30 min į 180° orkaitę.

Skanaus!

P.S. Iškeptą palaikiau šaldytuve kaip rekomendavo Aguonėlė.:) Man jis gavosi toks labai sausaininis, kietokas, bet skanus.

Šiam pyragui įkvėpė: Neringa ir Aguonėlė

2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Makaronai su lašišos padažu



Reikės:

250 g makaronų
300 g sūdytos lašišos
200 ml grietinėlės
1 v.š. sviesto


Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal nurodytą laiką ant pakelio.
Lašišą supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvę įkaitiname, išlydome sviestą ir pakepiname lašišą.
Supilame grietinėlę ir joje patroškiname žuvį. Padažo nesūdžiau, kadangi lašiša buvo sūdyta, sūrumo užteko.
Išvirtus makaronus nukošiame, dedame į lėkštę, amt viršaus pilame padažą, papuošiame žalumynais.
Labai skani ir greita vakarienė.:)

Skanaus!

2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Kepta žąsies krūtinėlė



Reikės:

žąsies krūtinėlės apie 1kg
jūros drukos
pipirų
česnako
50 g ouzo degtinės


Garnyrui:

Bulvės keptos žąsų taukuose
Svogūnų džemos
Mėgstamos daržovės


Žąsies krūtinėles įtriname prieskoniais, aš naudojau tik druską, pipirus ir išspaustas česnako skilteles. Odą įpjauname įstrižai, kad geriau įsigertų prieskoniai. Supilame ouzo degtinę. Paliekame 2-4h, kad pasimarinuotų.

Nusilupame bulves, supjaustome stambiais gabalėliais. Pabarstome druska ir paprika.

Marinuotą mėsą dedame į kepimo rankovę, šalia sudedame bulves, stengiamės, kad jos būtu ant dugno, kad kepant žąsiai, jos keptų riebaluose.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame rankovę ir kepame apie 1h15min, po to ištraukiame, grūstuve paspaudžiame bulves, kad jos visos panirtų į taukus ir kepame dar apie 15-20min.

Mes valgėme su svogūnu džemu ir mangų čatniu. Man skaniau su svogūnu džemu.

Labai skani ir sultinga mėsa.

Skanaus!