2012 m. gegužės 25 d., penktadienis

Varškėčiai grietinėlės padaže



Reikės:

500g varškės
3 kiaušinių
1 a.š. druskos
2 a.š. su cukraus
5 v.š. su kaupu miltų

Padažui:

400 g riebios grietinėlės
1 didelio svogūno
Gabalėlio sviesto
Druskos


Kiaušinius įmušti į varškę, suberti druską, cukrų, dėti miltus.
Išminkyti. Tešla gaunasi kibi.
Rankas sudrėkinti aliejumi, formuoti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių.

Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste. Supilti grietinėlę, šiek tiek pasūdyti, pagal skonį.
Varškėčius sudėti į puodą užpilti pakaitintą padažą ir troškinti ant mažos ugnies ~10 min., kol padažas sutirštės.

Skanesnių varškėčių nesu valgiusi. Rekomenduoju!



Šaltinis: Maisto magija