2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Svogūniukai balzamiko acte



Reikės:

250 g šalotų (saldžių svogūnų)
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
80-100 ml balzamiko acto
50 ml vandens
1/2 a.š. čiobrelių
1/2 a.š. rozmarinų (nebūtina)
Šviežiai maltų pipirų


Svogūnus nulupti ir nupjauti galiukus. Sudėti į verdantį vandenį vienai minutei.
Nupilti vandenį nuo blanširuotų svogūniukų ir palikti tame pačiame puode. Juos užpilti aliejumi ir trumpai apkepinti. Suberti visus prieskonius, balzamiko actą. Jeigu svogūnai nėra visiškai apsemti - įpilti šiek tiek vandens.
Svogūnus kaitiname apie 5min. ir sudedame į sterilius stiklainiukus. Norint , kad jie būtu skanūs reiktų pamarinuoti ne mažiau kaip 3 dienas.
Išeiga ~300ml stiklainiukas.
Skanaus!


2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Žagarėliai


Reikės:

3 trynių
3 v.š. cukraus
3 v.š. grietinės
200-300 g miltų
200 ml aliejaus (virimui)
cukraus pudros pabarstymui


Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi, įmaišyti grietinę. Palaipsniui suberti miltus. Aš subėriau 300g, bet būtu užtekę ir 250g. Su 300g miltų tešla gavosi gana kieta, todėl tešlos kočiojimą patikėjau vyrui.:)

Užminkytą tešlą kočiojame kaip įmanoma ploniau. Supjaustome rombo formos stačiakampiais. Viduryje įpjauname ir perveriame vieną tešlos galą per pjūvį. Gaunasi pailgi sausainėliai.

Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame, kol gražiai paruduos. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų riebalai. Pravėsusius apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Moliūgų cukatai

Su Naujais metais!!!
Jeigu dar turite užsilikusį moliūgą siūlyčiau išbandyti šį receptą.


Reikės:

2 kg nuvalyto moliūgo
400 g cukraus
1/2 citrinos sulčių
cukraus pudros (pabarstymui)


Moliūgą nuvalome, supjaustome stambiais kubeliais (maždaug 3x3 cm dydžio), užpilame cukrumi ir laikome per naktį. Sirupo susidaro labai daug, mano pjaustyti gabaliukai jame plaukiojo.
Ryte susidariusį sirupą nupilame ir užviriname, supilame citrinos sultis ir paviriname apie 5 min. Karštu sirupu užpilame moliūgų gabalėlius.
Vakare moliūgus su sirupu užviriname ir ant silpnos ugnies paviriname apie 5-7 min., ilgai nekaitiname, kad nebūtu ištižę. Sirupą nupilame.
Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi ir suberiame moliūgo gabalėlius. Pašauname į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę, durelės šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra. Laikyti sandariame inde.
Aš džiovinau apie 2h orkaitėje, o po to blėkas sudėjau ant radiatoriaus.
Sveikuoliški saldainiai.:)
Kitą kartą daryčiau iš karto iš 4kg moliūgo, nes kai išdžiuvo man gavosi vos 1 litras cukatų.
Likusį sirupą skanu gerti tiesiog praskiedus vandeniu arba sumaišius su obuolių sultimis.

Skanaus!


Šaltinis: Fantazijos virtuvėje