2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Plikytų sausainių tortas



Reikės:

400-500 g plikytų sausainių
1 indelio virto kondensuoto pieno
500 ml mėgstamo jogurto
15 g želatinos
1 pakelio žele
100 g šokolado


Pirmiausia pagal intstrukciją ant pakelio paruošiame žele ir padedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Plikytus sausainius įpjauname, į vidų dedame po šaukštelį virto kondensuoto pieno (galima naudoti Rududu). Įdarytus sausainius sudedame į formą nuimamais kraštais.

Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje vandens, po to išleidžiame iki skystos masės. Supilame į jogurtą ir gerai išmaišome.

Sustingusią žele supjaustome kvadratėliais ir įmaišome į jogurtą. Masę supilame ant sausainių ir paliekame šaldytuve mažiausiai 4h, o geriausia per naktį.

Ryte išlydome šokoladą ir užpilame ant torto.

Labai paprastas ir skanus tortas.

Skanaus!



Šaltinis: supermama.lt

2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Keptų abrikosų ledai



Reikės:

500 g šviežių abrikosų
100 g cukraus
250 ml kokosų pieno
200 ml migdolų pieno
1/2 citrinos sulčių
1 v.š. degtinės (nebūtina)


Įkaitinti orkaitę iki 210 laipsnių. Abrikosų kauliukus pašalinti, puseles sudėti į kepimo skardą. Pabarstyti cukrumi ir kepti apie 15-20min. Žiūrėti, kad nepradėtų svilti. Abrikosai turi būti minkšti, kai imame iš skardos būna beveik košelė.

Keptus abrikosus, cukrų sudėti į blenderį arba kombainą ir sumaišyti iki vientisos masės.

Supilti citrinos sultis, migdolų ir kokosų pieną, degtinę. Viską gerai išmaišyti. Degtinė pilama, kad ledai labai nesustingtų, bet man vis tiek tiesiai iš kameros jie buvo kietoki.

Ledų masę atvėsinti šaldytuve, po to dėti į ledų gaminimo mašinėle ir sukti apie 40-50min., bent jau maniškė tiek suko.

P.S. Migdolų pieną gaminau pagal šį receptą. Šokoladiniai ledai, kurie matosi antroje nuotraukoje gaminti pagal Sonatinos receptą, man jie šiek tiek per saldūs, bet vis vien labai skanūs.:)



Šaltinis: 80twenty.ca

2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Chia sėklų ir bananų pudingas



2 porcijoms reikės:

2 bananų
150 g kokosų pieno
1 v.š. medaus
3 v.š. chia sėklų


Kokosų pieną, bananus ir medų sudėti į smulkintuvą ar blenderį ir sutrinti iki košelės konsistencijos.

Suberti chia sėklas ir gerai išmaišyti.

Palikti pastovėti šaldytuve apie valandą, o jeigu norite valgyti pusryčiams ir per naktį.

Skanaus!

Šaltinis: veganyackattack.com