2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

Krevetės su makaronais ir alumi





 
Reikės:
 
2 v.š. rapsų aliejaus
1 didesnio svogūno
1 raudonos paprikos
200 g pievagrybių
2 skiltelių česnako
400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
250 g šviesaus alaus
1 v.š. pomidorų padažo
1 a.š. čiobrelių
1 a.š. druskos
pipirų pagal skonį
250 g juostinių makaronų
250 g lukštentų krevečių
 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, susmulkinkite svogūną ir pakepinkite su pjaustyta paprika, kol suminkštės.
 
Suberkite griežinėliais pjaustytus grybus ir išspaustas česnako skilteles, vis pamaišant kepti apie 3min. Vėliau įmaišyti konservuotus pomidorus, alų, pomidorų padažą, čiobrelius, druską ir pipirus. Kartkartėmis pamaišant virti apie 10-15min., kol padažas šiek tiek sutirštės. Tuo metu išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, išvirusius nusunkti.
 
Į pomidorų padažą sudėti lukštentas krevetes ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir dar pavirti kelias minutes, kad krevetės sušiltų. Įmaišyti makaronus. Dėti į lėkštes ir patiekti.
 
Skanus patiekalas, su ryškiu alaus prieskoniu, alų galima keisti baltu vynu arba žuvies sultiniu.
 
Skanaus!
 
Šaltinis: Valgiai šeimai ir draugams