2015 m. vasario 14 d., šeštadienis

Avokadų brownie




Reikės:

4 kiaušinių
150 g cukraus
200 g juodo šokolado
30 g kakavos
žiupsnelio druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
2 vnt. gerai prinokusių avokadų
100 g smulkintų migdolų

Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir gerai išplakti.
Šokoladą susmulkinti, ištirpinti ant garų vonelės ir palaipsniui sumaišyti su išplaktais kiaušiniais.
Migdolus susmulkinti blenderiu (galima naudoti ir migdolų miltus), įmaišyti į masę. Suberti kakavos miltelius, vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išmaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.
Avokadus sutrinti, kad gautųsi košelė, galiausiai įmaišyti į visą masę.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir sukrėsti tešlą.
Pašauti į orkaitę, kepti apie 30-35min.

Puikus desertas Šv. Valentino proga.:)

Skanaus!




Šaltinis: Dr Oz

2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

Perlinių kruopų košė



 
Reikės:
 
200 g sausų perlinių kruopų
1 vidutinio dydžio morkos
1 vidutinio dydžio bulvės
~1-1,5 a.š. druskos
50-100 g šoninės arba kelių šaukštų aliejaus
 
Perlines kruopas gerai išplauname, užpilame vandeniu, kad vandens būtu trigubai nei kruopų. Verdame puode apie 40min. Morką ir bulvę sutarkuojame su stambia tarka. Po 40min. sudedam morkas ir bulves, viską gerai išmaišome ir dar paverdame apie 20min. Šoninę supjaustome kubeliais, pakepiname keptuvėje. Galiausiai sudedame spirgus arba jeigu nemėgstate aliejų, viską išmaišome. Puodą suviniojame į rankšluostį ir padedame po pagalvėm maždaug apie 1h, kad sušustų.
Labai skani košė.
 
Skanaus!



2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

Burokėlių, grikių salotos



Reikės:

virtų arba keptų burokėlių
ožkų sūrio
virtų
grikių
salotų lapų
balzmaninio acto
alyvuogių aliejaus
druskos

Burokėlius supjaustome siauromis riekelėmis ir sudedame į lėkštę. Apliejame balzaminiu actu ir aliejumi.
Suplėšome salotų lapus ir suberiame ant burokėlių, tada dedame virtus grikius ir sūrio gabaliukus.
Viską pagardiname druska.

Skanaus!

2015 m. vasario 3 d., antradienis

Triufeliai (iš datulių)



Reikės:

200 g džiovintų datulių
1 v.š. kakavos
1 v.š. kokosų aliejaus

kakavos pabarstymui

Datules sudedame į kombainą ir susmulkiname kaip įmanoma smulkiau. Kuo datulės minkštesnės, tuo geriau.
Suberti kakavą ir sudėti kokosų aliejų. Viską vėl gerai išsukti.
Formuoti triufelių kamuoliukus, tada padėti 20-30 min. į šaldytuvą. Galiausiai išvoliojame kakavos milteliuose, nes jeigu iš karto barstysime kakavą, ji sudrėks. 
Tikrai skanu ir paprasta kaip du kart du. :)

Skanaus!