2015 m. spalio 31 d., šeštadienis

Halloween

Kadangi moliūgo neišskaptavau, tai nors "boo" iškepiau iš pirktinių šaldytų bulvių kroketų. :)


P.S. Krabų žnyples gaminau ne pati, todėl ir recepto įdėti negaliu.

2015 m. spalio 19 d., pirmadienis

Sveikuoliški batonėliai

 
Reikės:
 
1 puodelio migdolų ar kt.mėgstamų riešutų
1 pudelio džiovintų vaisių
1 puodelio džiovintų datulių
 
Visus produktus sudedame į kombainą. Pirmiausia malame su pulso mygtuku, vėliau paleidžiame kombaino peilius normalia eiga ir smulkiname, kol masė sušoka į kamuolį.
Aš dariau kaip buvo nurodyta recepte, bet kitą kartą pirmiausia susmulkinčiau riešutus, o tik po to dėčiau džiovintus vaisius, nes masė per anksti sušoko į kamuolį ir riešutai iki galo nesusitrynė.
Skonis nenukenčia, bet pats batonėlis būna trapesnis.
Pasitiesiame maistinę plėvelę ant lygaus paviršiaus. Masę paskleidžiame ir suformuojame kvadratą arba stačiakampį. Uždengiame plėvele ir pakočiojame, kad gautųsi lygus viršus. Paliekame 30min pastovėti. Galiausiai supjaustome norime dydžio porcijomis. Aš pjausčiau 9 kvadratėlius.
 
Džiovintų vaisių dalyje naudojau per puse razinas ir namie džiovintus bananus.
Labai skanu ir sveikiau nei saldainiai. :)
Skanaus!
Šaltinis: thekitchn.com



2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

Varškės spurgytės


Reikės:

400 g riebios varškės
1 kiaušinio
40 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
100 g miltų
~400-500 ml aliejaus kepimui

Varškę ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais. Miltų nereiktų padauginti, nes spurgos bus kietos.
Tešla gana lipni, todėl formavimui rankas pasitepu aliejumi. Formuoju mažus rutuliukus ir kepu įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kol gražiai paruduoja.
Gaunasi apie 30vnt. mažų spurgyčių.

Skanaus!


2015 m. spalio 17 d., šeštadienis

Pyragėliai su obuoliais - skarelės




Reikės:

100 g sviesto
130 g grietinės
1 kiaušinio
250 g miltų
50 g cukraus
2-3 vidutinio dydžio obuolių
cinamono ir cukraus pabarstymui

Sviestą su cukrumi ištrinti iki baltos masės. Įmušti kiaušinį, sudėti grietinę. Galiausiai suberti miltus.
Tešlą padėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min., geriausiai apie 1h.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, maždaug vieną obuolį į 12 dalių.
Vėliau tešlą padalinti į tris dalis, iškočioti apskritimą. Apskritimą padalinti į 12 trikampiukų.
Plačiajame tešlos gale dėti obuolio skiltelę, pabarstyti cinamonu ir suvynioti.
Dėti į skardą, patepti kiaušinio tryniu arba baltymu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min.
Gaunasi apie 600 g pyragėlių.
Skaičiavau kaloringumą, tai vienas pyragėlis apie 70 kcal.

2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

Kokosiniai sausainiai

Labai skanūs sausainiai, o taip pat ir geras būdas sunaudoti baltymus. ;)


Reikės:

200 g cukraus pudros
200 g kokoso drožlių
3 kiaušinių baltymų
žiupsnelio druskos

Kiaušinio baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Palaipsniui suberiame cukraus pudrą ir plakame toliau, kol masė tampa blizgi ir apvertus indą baltymai neiškrenta.
Suberiame kokoso drožles ir atsargiai įmaišome į baltymus (mentele arba šaukštu, bet ne mikseriu).
Dviejų šaukštelių pagalba išdėliojame masę ant sviestinio popieriaus, dedame du nepilnus arbatinius šaukštelius, galima dėti ir po vieną tada sausainiai bus mažesni.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir pašauname sausainius, Kepa maždaug 15-20min., kol gražiai paruduoja.
Skanaus!


Šaltinis: pragaro virtuvė

2015 m. spalio 2 d., penktadienis

Anties krūtinėlė su troškintais kopūstais

 
Tai mano pirmasis bandymas kepti anties krūtinėlę. Na, netobulas, bet buvo skanu.
Ar žinojote, kad 100 g anties krūtinėlės yra tik 122 kcal ir 4,8g riebalų? Puikus maistas prižiūrintiems savo kūno linijas.
 
2 asmenims reikės:
 
1 anties krūtinėlės file
druskos, pipirų
 
1/2 nedidelės galvos raudono kopūsto
1 nedidelio svogūno
1 nedidelio obuolio
2 v.š. balzaminio acto
1 v.š. rudo cukraus
150 ml vyno arba sultinio
žąsų taukų
druskos, pipirų, cinamono
 
Pirmiausia pasiruošiame kopūstus, nes jie ilgai troškinasi.
Kopūstą supjaustome plonais šiaudeliais, susmulkiname svogūną. Svogūną apkepame žasų taukuose, tada suberiame kopūstą ir taip pat pakepiname. Supilame vyną arba sultinį, suberiame prieskonius su actu.
Uždengiame ir paliekame troškintis ant mažos ugnies apie 1,5h.
 
Anties krūtinėlės odą supjaustome rombais. Keptuvę įkaitiname, dedame krūtinėlę oda žemyn. Riebalų papildomai pilti nereikia, nes iš pačios anties išsiskiria pakankamai daug taukų. Kepame, kol gražiai apskrunda ir odelė tampa traškia. Verčiame mėsą ant kitos pusės ir vėl kepame iki sodriai rudos spalvos, pabarstome druska ir pipirais. Viso užtrunka apie 10 min.
Orkaitę į kaitiname iki 70 laipsnių, pašauname krūtinėlę maždaug 45min., kad taptų sultingesnė.
 
Valgome su troškintais kopūstais ir bulvių koše arba tiesiog keptomis bulvėmis.
 
Skanaus!


Kopūstų receptas adaptuotas pagal su šaukštu aplink pasaulį
Anties krūtinėlė kepta pagal Dano virtuvę

2015 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Gözleme (turkiški blynai)

    Pirmą kartą paragavau šių blynelių Turkijoje prieš 2m. ir labai norėjau išbandyti kepti juos namuose, tik niekaip neprisiruošdavau. Gavosi tikrai labai skanūs.
 

 
Reikės:
 
3 stiklinių miltų
1 stiklinės šilto vandens
20 g šviežių mielių
0,5 a.š. cukraus
žiupsnelio druskos
 
Įdarui:
 
100 g fermentinio sūrio
100 g fetos sūrio
mėgstamų žalumynų
druskos
pipirų
šlakelio aliejaus
 
Mieles sumaišome su cukrumi, supilame vandenį ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, druską, užminkome tamprią tešlą.
Paliekame kilti apie 1h.
Įdarui sutarkuojame sūrį, pasiruošiame fetą, žalumynus.
Pakilusią tešlą padaliname į 6 dalis ir uždengiame maistine plėvele. Imame vieną tešlos rutuliuką, iškočiojame apskritimą, ant vienos pusės beriame sūrius, barstome žolelėmis ir prieskoniais. Užlenkiame kitu tešlos pusrutuliu, pakočiojame. Dedame į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus.
Kepame iš abieju pusių, kol gražiai apskrunda.
Labai skanūs blyneliai, skanu valgyti vienus, bet galima ir su salotomis.
Įdarų variacijos gali būti įvairios, pvz. dėti smulkintą faršą, įvairias daržoves ir pan.

 
Adaptuota pagal: surfingtheworldcuisine