2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Daržovių salotos žiemai


Reikės:

2 kg nuvalyto aguročio
500 g morkų
500 g paprikų
2 svogūnų
1 kg pomidorų
1 galvutės česnako
100 g cukraus
2 v.š. druskos
150 g aliejaus
130 g acto

  Morkas, svogūnus ir paprikas supjaustome kubeliais ir apkepiname ant šlakelio aliejaus.
  Aguročius ir pomidorus supjaustau kubeliais taip pat.
  Visas daržoves dedame į didelį puodą, suberiame cukrų, druską, aliejų ir patroškiname nuo užvirimo apie 20min.
  Galiausiai sudedame išspaustas česnako skilteles, supilame actą, pakaitiname dar kelias minutes ir sudedame į iškaitintus stiklainius, apverčiame ir paliekame atvėsti.


  Kai pirmą kartą pagaminau šią mišrainę, galvojau,jog bus neskani, nes išvaizda manęs nesužavėjo, bet skonis tikrai labai geras, verta išbandyti.
  Patarimas:
  Vietoj aguročio galima naudoti cukinijas, daržovių proporcijas galima keisti, jeigu nemėgstate pvz.paprikų dėkite dvigubai daugiau morkų.
  Skanaus!

2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Aguročio blynai


Reikės:

1/2 didelio aguročio
2 vid.dydžio morkų
1 svogūno
~100 g sūrio
2 kiaušinių
miltų
druskos

  Daržoves sutarkuojame per burokinę tarką, sūrį taip pat.
  Kiaušinius įmušame į daržoves, suberiame prieskonius ir išmaišome. Beriame miltus, kad tešla nebūtu labai skysta, bet jų reiktų nepadauginti.
  Kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, jeigu norite mažiau kalorijų galima kepti orkaitėje su grill funkcija.
  Labai skanūs blynai!



2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Bananų duona - be cukraus


Reikės:

60 g razinų
1/2 puodelio šilto vandens
5 didelių, labai prinokusių bananų
2 puodelių pilno grūdo miltų (arba pusiau su aukščiausios rūšies miltais)
1 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
100 g sviesto
2 didelių kiaušinių
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. stevijos miltelių (nebūtina)

  Razinas užmerkti šiltame vandenyje ir geriausia palikti per naktį.
  Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.
  Razinas nusausinti ir sudėti į virtuvinį kombainą arba blenderį. Bananus taip pat sudėti kartu su razinomis ir sutrinti iki košelės konsistencijos.
  Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą ir druską.
  Kambario temperatūros sviestą išsukti su kiaušiniais, įberti vanilės ir gerai išmaišyti. Sudėti bananų - razinų košelę ir labai gerai išmaišyti. Steviją suberti, jeigu naudojate (aš nebėriau, nes man ji labai specifinio skonio). Viską sumaišyti su sausais produktais, bet labai stipriai nepermaišyti.
  Kepimo formą patepti riebalais ir supilti tešlą.
  Kepti orkaitėje apie 60-70min, kol visiškai iškeps.
  Išjungus orkaitę palaukti 10-15min., ištraukus atvėsinti ant grotelių.


P.S. Aš esu saldumynų megėja ir labai bijojau, kad gausis visai nesaldus, bet saldumo tikrai užtenka nuo bananų.
Rekomenduoju, kaip sveikesnį pyragą, kai norisi kažko skanaus. :)

Skanaus!

Šaltinis: http://housewifehowtos.com/


2016 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Raudonųjų serbentų drebučiai



Reikės:

Raudonųjų serbentų uogų
Cukraus

  Aš šiuos drebučius gaminu senoviniu būdu, nes neturiu garų puodo, kurio pagalba galima gauti serbentų sultis.
  Imam serbentus, tiek kiek norime arba tiek kiek turime. Dedame į puodą ir užpilame šiek tiek vandens, bet labai nedaug, maždaug per pirštą nuo dugno, uždengiame dangčiu ir pakaitiname, kol sukaista uogos ir pradeda sproginėti. Išjungiame kaitinimą ir paliekame dar 10-15min.
  Iškaitintas uogas perkošiame per sietelį, pamatuojame skystį, dedame cukraus tiek kiek yra skysčio, jeigu turite 1 litrą (~1kg) skysčio, reikia dėti ~1kg cukraus (aš kartais numažinu 10-20%).
  Sirupą iškaitiname, kol užverda ir visiškai ištirpsta cukrus, išpilstome į sterilizuotus stiklainiukus ir paliekame atvėsti.


  Panaudojimas jų toks pats kaip visų uogienių. Galima pasidaryti gėrimą, paskaninti košes, valgyti su sūriu ar formine duona. Aš labiausia mėgstu su manų koše, nes taip valgydavau vaikystėje. :)
Skanaus!