2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Vištiena su jažinka

Aš užsinorėjau kažko iš vaikystės ir prisiminiau šį daržovių garnyrą, kurį mano mama ir močiutė vadina "jažinka". Galvojau, kad ir vaikui patiks, bet jis atsisakė valgyti, mėsytė tiko labiau. :)




Reikės ~4 porcijoms:

500 g morkų
500 g bulvių
100 g žirnelių
1v.š. sviesto
100 ml pieno
1 v.š. miltų
~1-1,5 a.š. druskos

Pirmiausia supjaustome kubeliais morkas, sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų. Verdame apie 10 min. Tada supjaustome kubeliais bulves ir sudedame ant jau apvirtų morkų į puodą. Morkas dedu anksčiau, nes jo ilgiau verda.

Daržoves veerdame, kol suminkštės. Baigiant virti daržovėms suberiame žirnelius. Šį kartą naudojau šaldytus, bet galim ir konservuotus. Kiekis taip pat gali būti didesnis, gaminau pagal tai kiek turėjau šaldytuve.

Nukošiame vandenį, jeigu jo dar likę, jeigu likę nedaug galima palikti, tada įdedame sviestą ir viską gerai išmaišome. Pieną sumaišome su miltais ir supilame į daržovieną. Viską gerai išmaišome, paverdame dar apie minutę ir viskas, garnyras paruoštas.

Mmmm labai, labai skanu!

Taip pat siūlau labai skanios ir lengvai paruošiamos vištienos receptą, jis mano receptų knygoje atsirado, nes per klaidą nusipirkau didelį butelį Sriracha aštraus padažo, kurio nelabai vartojame. Šiame recepte jis tobulai naudojasi, jau liko visai nedaug. :)





Reikės:

1 kg vištienos šlaunelių
5 česnako skiltelių
80 ml Sriracha padažo (mėgstant aštriau galima ir daugiau)
100 g pomidorų padažo
80 ml sojos padažo arba 1a.š. druskos
1 v.š. medaus
2 v.š. aliejaus

Česnako skilteles sutraiškome ir sumaišome su visais produktais. Supilame ant vištienos, gerai išmaišome ir paliekame apie valandą, kad pasimarinuotų, galima ir per naktį.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių ir kepame su griliaus funkcija apie 35min.
Fantastiškai skanu, o padažą naudojau ne tik vištienai, bet ir avienos šonkauliams marinuoti.

Skanaus!

Komentarų nėra: