2010 m. birželio 14 d., pirmadienis

Koldūnai iš plikytos tešlos



Tešlai reikės:

3 puodelių miltų (naudojau 250 ml)
3 v.š. aliejaus
1 puodelio verdančio vandens


Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti verdančiu vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, maždaug po 10 min., kai pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Šios proporcijos būtent tokios kokių reikia, svarbiausia naudoti vienodos talpos puodelį miltams ir vandeniui.
Kočiojasi labai plonai, nelimpa prie rankų, tešla kočiojama negrįžta. Tobulas tešlos receptukas.:)
Išspaudžiame apskritimus, dedame norimo įdaro, apspaudžiame kraštelius, galiausiai užsandariname desertine šakute.
Virti pasūdytame, verdančiame vandenyje apie 3 min., nes ilgiau pavirus perverda.
Iš 250 ml stiklinės gavosi 70 vnt. koldūniukų (rutuliuko diametras apie 7 cm).

Įdaras:

300-400 g faršo
1/2 stiklinės vandens
druskos
prieskonių


Faršą sumaišyti su vandeniu ir prieskoniais. Taip paruoštą įdarą dėti ant tešlos ir formuoti koldūnus.
Vanduo pilasi tam, kad koldūno viduje esanti mėsa gautųsi kaip sultinyje, svarbu gerai užspausti kraštelius, kad sultinys neišbėgtų.

Šaltinis: Supermama.lt

17 komentarų:

Anonimiškas rašė...

per skoniu bloka rinkausi koldunu teslos recepta,ir pabandziau si recepta,nes pasirode labai paprastas ir zinok nenusivyliau 10/10 balu labai likau patenkinta,buvau tiek prisidarius ivairiu idaru,kad reikejo dar dasidaryti viena norma teslos.Aciu.

Anonimiškas rašė...

pabandziau ir likau labai patenkinta, teslos receptu, gavosi miksta , nelimpanti kociojant. tik mano pastebejimas, kad ji pastovejus 10 - 15 min kociojasi zymiai lengviau nei is karto suminkius. aciu uz recepta

Anonimiškas rašė...

Super receptukas. Ačiū.

Ru rašė...

tikrai super tesla koldunams... as dabar koldunus tik tokius darau. aciu uz receptuka.

Loreta Vitkiene rašė...

Kai atradau šį receptuką ,tik juo ir naudojuosi.Nuostabiai skanūs koldūnai,o ir darbas su tešla švarus,nereikia papildomai miltuotis.

Anonimiškas rašė...

Labai geras receptukas labai skanus gavosi :-) rekomenduociau visiems :-)

Anonimiškas rašė...

Puiki tešla, svarbiausia , kad labai greitai ir virtuvėje ne kaip malūne
:)

Anonimiškas rašė...

Buvau girdejussi apie plikyta tesla koldunams,tai pabandziau,si recepta ,superinis!!!!

Anonimiškas rašė...

Tešla puiki tuo, kad lengva ir malonu su ja dirbti : nelimpa prie rankų, lengvai minkosi ir kočiojasi. Tačiau skoninėmis savybėmis ji tikrai nusileidžia tradicinei. Be to, virdami keletas virtinių išsileido. Tačiau skanus padažiukas gerokai reikalą pataisė :)

Unknown rašė...

Aciu uz receptuka,tesla gavosi superine ;)

Anonimiškas rašė...

Puikus receptas !!! 10 balu ,super ! :)

Unknown rašė...

Druskos nereikia?

Meta Meskinija rašė...

Druską dedu, kai verdu virtinukus, o į tešlą nededu.

Aušra Eristi rašė...

O tokius padarytus koldūnus ar galima kepti orkaitėje?

Vaida J. rašė...

o mesa per 3 min isverda????

Meta Meskinija rašė...

Aušra Eristi, aš kepti nebandžiau, bet manau, kad pradžiai reiktų nors truputėli apvirti, tada gausiai apiberti sūrio padažu ir tik tada pašauti į orkaitę.

Vaida J., kadangi mėsos nėra labai daug, nes koldūnai nėra dideli - išverda, bet jeigu nedrąsu valgyti, galima pavirti šiek tiek ilgiau. ;)

Linoreta rašė...

Labai dėkinga už gerą tešlos receptą. Dieną prieš tai vargau su kita išgirta tešla ir teko nusivylus mesti į šiukšlių dėžę. O šita tiesiog nuostabi. Lengvai minkosi, maloni liesti, gražiai susiklijuojanti. Didelis didelis ačiū!