2010 m. spalio 6 d., trečiadienis

"Kelmas"



Reikės:

30-40 cm ilgio šonkaulių juostos
1-1,5 kg viščiukų šlaunelių
30 g džiovintų baravykų
100 g džiovintų abrikosų
aliejaus
1-2 didesnių morkų
1 svogūno
2 kiaušinių
50 ml grietinėlės
1/4 cukraus
1-2 a.š. druskos
pipirų


Šonkaulių juostą parą pamarinuott aptepus kečupu.
Viščiukų šlauneles nukaulinti, nuimti odą. Mėsą susmulkinti nedideliais gabaliukais arba sumalti.
Baravykus iš vakaro užmerkti, po to šiek tiek apvirti, vandens neišpilti. Abrikosus susmulkinti.
Morkas sutarkuoti, svogūną susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, apkepti morkas su svogūnais. Įberti cukraus. Galiausiai supilti nuo baravykų likusį sultinį.
Sumaišyti vištieną, morkas, svogūnus, baravykus, abrikosus, įmušami kiaušiniai, viską pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti grietinėlę, kad kepinys nebūtu labai sausas.
Iš šonkaulių juostos padaryti cilindro formą, į vidų pridėti vištienos įdaro. Šonkaulius surišti medvilniniu siūlu.
Taip paruoštą kelmą, dėti į kepimo rankovę, sandariai užrišti ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepamas apie 20 min., po to kaitinimas primažinamas iki 170 laipsnių ir kepama dar apie 1 h 10 min.
Valgomas šaltas su įvairiomis salotomis.

Skanaus!

Šaltinis: supermama.lt

Komentarų nėra: