Mėgstantiems paprikas rekomenduoju išbandyti šį receptą, nes jis tiesiog tobulas (na mano skoniu tobulas).
Reikės:
2 kg įvairių spalvų paprikų (nuvalytų)
250 g aliejaus
250 g acto
150 g vandens
8 v.š. cukraus
2 v.š. druskos
200 g česnakų
lauro lapelių
pipiriukų
Paprikas supjaustome nedideliais gabaliukais.
Pasiruošiame marinatą - aliejų, actą, vandenį, cukrų ir druską supilame į puodą kuriame apvirisme paprikas, užverdame ir pakaitiname apie 2min.
Sudedame supjaustytas paprikas, lauro lapelius ir pipirus, pakaitiname apie 5 min., paspaudžiame, kad iš paprikų išsiskirtų sultys.
Česnakus nuvalome,supjaustome stambiais gabaliukais ir sudedame į paruoštus stiklainius.
Apvirtas paprikas dedame į stiklainius su česnakais ir gerai paspaudžiame, kad liktų kuo mažiau vietos.
Užpilti marinatą.
Stiklainius su paprikomis statyti į puodą su vandeniu (ant dugno patiesti rankšluostuką). Pakaitinti apie 15 min. ir užsukti dangteliais.
Pačios skaniausios paprikos žiemai paruoštos!!!:)
19 komentarų:
Kaip spalvingai atrodo, indelis galėtų tarnauti kaip virtuvės papuošimas.
Dėkui.:) Ši puošmena dažniausiai pas mus neužsibūna, nes laabai skanu.;)
Išties gražiai ir skaniai atrodo, turiu kibirą paprikų, einu gaminti, tik va pagalvojau, ar čia kiekis duotas 2kg. jau paruoštų, supjaustytų paprikų, ar dar nevalytų?Prie to pačio noriu paklausti dėl agurkų, ar jums jie neskaidrūs gavosi, ar tik foto taip atrodo?
Paprikų kibiras mano svajonė.:) pati neauginu, o pas anytą sunkiai dera. Recepte paprikų svoris dar nenuvalytų.
Dėl agurkų, tai ta nuotrauka labai nevykusi, šiaip jie gana skaidrūs. Agurkų receptas irgi labai geras, darau jau ne vienerius metus.
O dievuliau, ką tik sukroviau paprikas pagal šį receptą, bet aš jau nuvalytas svėriau, dar galvoju, kad to skysčio mažai, tai ilgiau pakaitinau, išsiskyrė, bet jau dabar nugrybavau nuo recepto:)bet kiek spėjau paragauti, tai tikrai skanu, dėkui Meta.
Džiaugiuosi, kad nenusivylėte.;)
As su tokiu klausimu... O jeigu kaitinau paruostas paparikas jau uzdarius stiklainius - nesulauks mano paprikos ziemos?:(( sugadinau jau viska? :(
Nežinau, aš visą laiką darau kaip parašyta recepte. Manau, kad nieko neatsitiks, jeigu nuo slėgio nenušovė dangteliai, kol kaitinot.
10v.s -tai saukstai ar sauksteliai?neaiskiai parasyta..
v.s., t.y. valgomi šaukštai, a.s. būtu arbatiniai šaukšteliai ;)
isbandziau si receptuka, bet man per daug cesnako, vienas ju skonis, net nebesijaucia papriku
Manau čia skonio reikalas, man česnako dažniausiai niekur per daug nebūna.:)
Jeigu darysite kitą kartą, pabandykite dėti mažiau, gal tada bus priimtinesnis variantas.
nerealiai gavosi,aciu!!! dariau ne viena karta gavosi super va dabar gruodis prasideda o mes tebekertam jas ir atsivalgyt negalime
Šios marinuotos paprikos gaunasi nerealiai. Tik labai greitai susivalgo. Šiemet reikės gaminti daugiau :)
Reiketu tikriausiai patikslinti recepta.Koki acta pilti ar 9%,ar 70% esencija???
Kaitinti tikrai neverta-tuscias laiko eikvojimas,jau daug metu gaminu ir niekada nekaitinu.Visada viskas ok.
Sveiki, dar kartelį noriu pasitikslinti paprikų kiekį, nes recepte rašoma 2 kg nuvalytų, o komentaruose 2 kg nevalytų. Tai kaip iš tikro?
Nekaitinu ir as.juk senais laikais tevai,seneliai stiklainius uzdarius apvers aukstyn ir po kaldra kol atves.ir viskas ok.išmislas tas kaitinimas.
Rašyti komentarą