2010 m. gruodžio 3 d., penktadienis

Paštetas su granatų žele



Reikės:

450 g vištienos kepenėlių
125 g sviesto
50 g svogūnų
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. čiobrelių
1/8 a.š. malto muskato riešuto
1/8 a.š. maltų juodųjų pipirų
4 v.š. saldaus vermuto


Želei:

150 ml granatų sulčių
1 v.š. granatų sirupo
1 a.š. želatinos Dr. Oetker


Kepenėles nuplauti ir nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
Ištirpinti keptuvėje 15 g sviesto ant vidutinės ugnies.
Susmulkinti svogūną ir pakepinti apie 1 min. įkaitintame svieste, dažnai pamaišant, kad svogūnai neapdegtų.
Sumažinti ugnį. Sudėti kepenėles, druską, čiobrelius, muskato riešutą ir pipirus.
Kepti, pamaišant apie 4 min. arba kol iš kepenėlių nebebėgs kraujas
Supilti vermutą. Kadangi vermuto aš neturėjo, o turėjau figų likerį (jis gavosi, kai apie 2 sav. rome mirkiau figas), tai supyliau jį, išskirtinio skonio nepastebėjau.:) Supilus vermutą reiktų pakepti dar apie 30 sekundžių.
Viską sutrinti blenderio pagalba.
Išlydyti likusį sviestą ir nenustojant maišyti supilti į kepenėlių masę.
Sukrėsti paštetą į norimą formą ir palikti atvėsti.

Kol vėsta pasigaminsime granatų žele.
Želatiną užpilti šaltomis granatų sultimis ir palaikyti apie 10 min., kad išbrintų. Aš naudojau šviežiai spaustas granatų sultis.
Pašildyti, kol visiškai ištirps želatina.
Tik neužvirinti. Supilti sirupą, išmaišyti ir atvėsinti.
Atvėsusį skystį supilti ant pašteto ir palikti šaldytuve, kol gerai sustings.
Papuošti granatų sėklomis.

Labai skanus paštetas.

Skanaus!

Šaltinis: laperla-foto.livejournal.com

Komentarų nėra: