2016 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Raudonųjų serbentų drebučiai



Reikės:

Raudonųjų serbentų uogų
Cukraus

  Aš šiuos drebučius gaminu senoviniu būdu, nes neturiu garų puodo, kurio pagalba galima gauti serbentų sultis.
  Imam serbentus, tiek kiek norime arba tiek kiek turime. Dedame į puodą ir užpilame šiek tiek vandens, bet labai nedaug, maždaug per pirštą nuo dugno, uždengiame dangčiu ir pakaitiname, kol sukaista uogos ir pradeda sproginėti. Išjungiame kaitinimą ir paliekame dar 10-15min.
  Iškaitintas uogas perkošiame per sietelį, pamatuojame skystį, dedame cukraus tiek kiek yra skysčio, jeigu turite 1 litrą (~1kg) skysčio, reikia dėti ~1kg cukraus (aš kartais numažinu 10-20%).
  Sirupą iškaitiname, kol užverda ir visiškai ištirpsta cukrus, išpilstome į sterilizuotus stiklainiukus ir paliekame atvėsti.


  Panaudojimas jų toks pats kaip visų uogienių. Galima pasidaryti gėrimą, paskaninti košes, valgyti su sūriu ar formine duona. Aš labiausia mėgstu su manų koše, nes taip valgydavau vaikystėje. :)
Skanaus!

3 komentarai:

Unknown rašė...

Būtinai pabandysiu nes vaikystėje taip gamindavo mama

Aušra Stanaitytė-Karsokienė rašė...

Puikus receptas! Lengvas ir patikimas. Išbandžiau, rezultatas pateisino geriausius lūkesčius - išėjo lygiai kaip vaikystėje mamos gaminti nuostabios spalvos ir skonio drebučiai.

Anonimiškas rašė...

Puikus, lengvas receptas. Drebučiai - kaip vaikystėje gaminti mamos, nuostabi spalva ir skonis.