2011 m. sausio 16 d., sekmadienis
Pica su saliami dešra
Reikės:
Padui
30 g šviežių mielių
2 a.š. cukraus
1 stiklinės šilto vandens
3 stiklinių miltų
žiupsnelio druskos
Viršui
pomidorų padažo
saliamio dešros
marinuotų agurkų
sūrio
Pirmiausia užminkome pado tešlą. Mieles apibarstome cukrumi, kai pradeda leistis užpilame vandeniu ir gerai išmaišome. Suberiame po puodelį miltus (mano puodelis apie 300 ml), įberiame druskos. Užminkome tamprią tešlą, turėtų būti gan minkšta, ne per kieta. Paliekame šiltai, kad pakiltų apie 1h.
Tuomet ruošiame pomidorų padažą:
1 kg pomidorų
1 a.š. druskos
2 lauro lapeliai
2 skiltelės česnako
1 svogūnas
2 v.š. acto
1 stiklinė vandens
Pomidorus nuplikome ir nulupame odeles. Susmulkiname ir dedame į puodą. Užpilame stikline vandens, sudedame lauro lapus, druską, smulkintą česnaką, pjaustytą svogūną. Viską verdame apie 30-40 min., kol nugaruoja vanduo. Prieš baigiant virti supilti actą. Masę sublenderiuoti ir palikti pravėsti.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis. Iš šio kiekio gaunasi per visą orkaitės blėką dvi storesnės picos arba trys labai plonos. Tešlą iš pradžių pakočiojame ant darbastalio, tada dedame ant blėkos ir vienodai paskirstome tešlą.
Ant viršaus tepame pomidorų padažą, dėliojame saliamio skrituliukus, agurkų griežinėlius, viską užbarstome tarkuotu sūriu. Sūrį naudojau čederį sumaišytą su rokiškio.
Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 20-30 min. Man iškepė per 25 min.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą