2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Kiauliena kinietiškai



Reikės:

400-500 g kiaulienos
1 kiaušinio
100 g krakmolo
1 česnako skiltelės
1 a.š. druskos
1 v.š. aliejaus
50 g pomidorų padažo
1 v.š. acto
75 g cukraus
sezamo sėklų (nebūtina)
aliejaus kepimui


Kiaulieną supjaustome nedideliais gabalėliais (kubeliais), maždaug 2-3 cm.
Sudėti mėsą į indą. Sumaišyti kiaušinį su krakmolu, druska, aliejumi. Turi gautis tokia tiršta masė, kaip pasta. Šia mase gerai įtrinti mėsos gabaliukus, kad visi vienodai pasidengtų. Paliekam keliom minutėm.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, dedame kiaulienos gabalėlius. Kepame apie 2-3 min. iš vienos ir kitos pusės, kol gražiai apskrunda.
Mėsą išimame iš aliejaus ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Keptuvėje įkaitinti 1v.š. aliejaus, sudėto išspaustą česnako skiltelę, cukrų, pomidorų padažą, actą ir užvirti.
Galiausiai sudėti į padažą kiaulieną, kelis kartus pamaišyt, sudėti į lėkštę, pabarstyti sezamų sėklomis ir patiekti su ryžiais.
Labai skani, traški kiauliena.

Skanaus!

P.S. Naudojau kiaulienos kumpį.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

labai skanus ir greitai paruosiamas patiekalas aciu uz nuostabu recepta beje as taip ir vistiena darau lb lb skanu:*

Meta rašė...

Tikra tiesa, šis padažas labai tinka ir su vištiena.:) Džiaugiuosi, kad patiko.

Anonimiškas rašė...

labai labai skanu, valgau dabar ir negaliu patiketi, lyg restorane :)*

Rasa Kalentjeviene rašė...

Tiesiog puikus receptas - greita, skanu, lengva pagaminti! Ačiū! :)

Anonimiškas rašė...

O man su labai limpa prie keptuvės mėsa, tada kai marinuoju su krakmolu.Pasidengia tokia pluta keptuvė.