2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

Pyragėliai su džiovintais grybais (ausytės)

Šie pyragėliai man asocijuojasi su Kūčiomis.
Tačiau jie puikiausiai tinka prie sultinio.



Reikės:

Koldūnų tešlos

20 g džiovintų baravykų
1 nedidelio svogūno
1/2 a.š. druskos
aliejaus kepimui


Baravykus užmerkiame iš vakaro, arba ryte užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 3-4h pastovėti.
Išbrinkus baravykams, susmulkiname svogūną ir pakepiname šlakelyje aliejaus, suberiame baravykus ir dar šiek tiek pakepiname. Pagardiname druska. Pakepintus grybus su svogūnais, susmulkiname blenderiu.

Užsiminkome tešlą. Šiam baravykų kiekiui naudojau 2/3 tešlos. Gavosi 20 maždaug 6-7 cm skersmens pyragėlių.

Tešlą plonai iškočiojame, stiklinės pagalba išspaudžiame skrituliukus ir dedame po 1/2 ar 1 a.š. paruošto įdaro. Apspaudžiame kraštelius ir dedame į gerai įkaitintą aliejų. Kepame ant vidutinio karštumo ugnies, kol gražiai paruduoja.

Pasakiškai skanu.:)

Skanaus!

1 komentaras:

asta rašė...

Aciu... Visame internete radau vieninteli normalu kucioms tinkanti pyrageliu su grybais recepta. Visi kiti su pirktom "mielinem" teslom i kuriu sudeti ieina margarinas, kiausiniai ir pan. T.Y.per kucias nevalgomi. O cia viskas taip elementaru ir genialu....