Užgavėnės šventė, kurios paskirtis išvyti žiemą. Per užgavėnes valgoma daug ir riebiai, nes po to prasideda Gavėnia, kuri tęsiasi iki Šv.Velykų.
Šiai šventei iškepiau lietinių pyragą, receptas adaptuotas pagal Sonatiną.
Blynams reikės:
2 kiaušinių
1 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
300 ml pieno
300 ml vandens
~225 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
4 v. š. aliejaus
Varškės įdarui:
900 g varškės
3 v. š. pieno
3 v.š. cukraus
1/4 a. š. cinamono
1 a. š. vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinis
30 g cukraus
šiek tiek sviesto ir džiūvėsėlių formai patepti
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Supilti pieną ir vandenį, išmaišyti. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai įmaišyti aliejų.
Keptuvę įkaitinti. Pilti po nepilną sriubinį šaukštą tešlos ir kepti ant vidutinės ugnies, kol blynas apkeps. Apversti ir apkepti kitą blyno pusę. Iš šios tešlos kiekio gaunasi apie 12-15 blynų.
Varškę sumaišyti su pienu, cukrumi. Įmaišyti cinamoną ir vanilinį cukrų.
24 cm skersmens torto formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Sluoksniuoti blynus į formą ant kiekvieno užtepant varškės įdaro. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir aptepti viršutinį blyną.
Tortą kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
P.S. Šį tortą iškepiau neįgaliųjų bendrijai, todėl prapjauto nuotraukų neturiu. Tikiuosi bus skanus.:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą