2012 m. sausio 15 d., sekmadienis
Kepta žąsies krūtinėlė
Reikės:
žąsies krūtinėlės apie 1kg
jūros drukos
pipirų
česnako
50 g ouzo degtinės
Garnyrui:
Bulvės keptos žąsų taukuose
Svogūnų džemos
Mėgstamos daržovės
Žąsies krūtinėles įtriname prieskoniais, aš naudojau tik druską, pipirus ir išspaustas česnako skilteles. Odą įpjauname įstrižai, kad geriau įsigertų prieskoniai. Supilame ouzo degtinę. Paliekame 2-4h, kad pasimarinuotų.
Nusilupame bulves, supjaustome stambiais gabalėliais. Pabarstome druska ir paprika.
Marinuotą mėsą dedame į kepimo rankovę, šalia sudedame bulves, stengiamės, kad jos būtu ant dugno, kad kepant žąsiai, jos keptų riebaluose.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame rankovę ir kepame apie 1h15min, po to ištraukiame, grūstuve paspaudžiame bulves, kad jos visos panirtų į taukus ir kepame dar apie 15-20min.
Mes valgėme su svogūnu džemu ir mangų čatniu. Man skaniau su svogūnu džemu.
Labai skani ir sultinga mėsa.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Labai mėgstu tokius patiekaliukus,iš karto paragauti užsinorėjau:)Aš dabar eksperimentuoju su "slow cooking", ypatingas skonis, tik dariau su anties krūtinėle, nes LT prekybos centruose žąsienos dar su žiburiu nerandu, o gal žinote gerų vietų?:)
Mačiau Jūsų gamintą tuną, atrodo labai gardžiai, gal kada ir aš išbandysiu.:)
Deja, gerų vietelių kur įsigyti žąsį nežinau. Šią užaugino vyro brolio anyta.
Rašyti komentarą