2012 m. spalio 3 d., trečiadienis

Tortas "Juodasis miškas"


Tešlai reikės: (vienam biskvitui)

3 kiaušinių
150 g cukraus
100 g margarino
150 g miltu (tešla t.b. kaip tirštos grietinės)
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos

Tortui iš viso reikia dviejų biskvitų

Kremui reikės:

500 ml grietinėlės (36% riebumo)
100 g cukraus pudros
grietinėlės standiklio (nebūtina)

Idarui reikės:

300 g šaldytų vyšnių

Lakštų sulaistymui:

Vyšnių degtinės, likerio ar sirupo

Tarpiniam sluoksniui:

200 g juodo šokolado
6 v.š. pieno


Kiaušinius suplakame su cukrumi. Ištirpiname margariną, atvėsiname ir maišant supilame į kiaušinių masę, suberiame kakavą, miltus ir gesintą sodą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku, jeigu ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Taip iškepamas ir antras biskvitas.

Pertepimui išplakti grietinėlę su cukraus pudra.

Kitam sluoksniui ištirpinti šokoladą su pienu ir šiek tiek atvėsinti.

Biskvitus padalinti į dvi dalis, vieni dalina su siūlu, aš pjoviau peiliu. Taip gauname keturis sluoksnius. Kiekvieną gausiai sulaistyti sirupu ar degtine.

Ant pirmo biskvito sudėti puse kiekio vyšnių, tolygiai paskirstyti puse plaktos grietinėlės, toliau dėti antrą biskvitą, ant jo pilti šokoladinę masę, dėti trečią biskvitą, ant jo likusias vyšnias ir grietinėlę, dedam paskutini biskvitą. Kad tortas būtu lygus, šiek tiek paspausti rankomis.

Papuošti kaip kam patinka. Galima užpilti šokoladu, galima plakta grietinėle ir pabarstyti šokoladu, žodžiu Jūsų fantazija. Būčiau puošus, bet nespėjau. Skanus buvo ir nepuoštas.;)

Paruoštą tortą laikyti šaldytuve.

Tortas tikrai nesudėtingai pagaminamas ir labai skanus, tik reikia gerai sulieti lakštus.


Šaltinis: Supermamų forumas

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kazkas tau nutiko.. nuotraukos belekokios.. receptai atrodo surasyti atmestinai, kad tik rasyti ir deti..
Tabo blogas labai mylimas, bet.. kas darosi??

Meta rašė...

Nuotrauka daryta skubotai - pripažįstu, bet iš esmės tai yra mano asmeniniai užrašai į kuriuos keliuose išbandytus receptus. Šis receptas mintyse buvo senai, tik dabar išbandžiau, tikrai jis neskubotas ir neprastas.
Man patogu taip turėti sudėliotus receptus, viešai šio recepto ir nekėliau, t.y. į skonių blogą, nes nuotrauka ir man nelabai patiko, bet be nuotraukos recepto dėti nenorėjau. Taigi, teisė rinktis, niekieno neverčiu gaminti pagal mano išbandytus receptus.;)