2013 m. liepos 5 d., penktadienis

Pavlova su braškėmis















Planuose išsikepti pavlovą buvo jau senai, bet vis nesiryždavau.
Sūnaus gimimo šimtadienio proga vis tik iškepiau, kaip pirmam kartui manau gavosi tikrai neblogai.
Šis desertas tiesiog tirpsta burnoje, nepaprastai geras derinys orinio pagrindo, riebios grietinėlės ir gaivių uogų. Sakoma, kad tai desertas, kurį gali valgyti balerinos, vienos iš jų vardu, t.y. Anos Pavlovos ir pavadintas šis desertas.



Reikės:

4 baltymų
250 g cukraus
žiupsnelio druskos
350 ml gietinėlės
~400 g braškių


Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos plakame, kol suputos. Palaipsniui nenustojant plakti berti 200 g cukraus. Plakti tiek, kad masė būtu tiršta ir stangri. Viską reiktų daryti gan greitai, kad masė nesuskystėtų.

Skardą ištiesiame sviestiniu popieriumi, sukrečiame paruoštą masę ir suformuojame apie 20-22cm skritulį. Viršų šiek tiek palyginame, kraštus galima palikti šiek tiek aukštesnius, kad geriau laikytųsi įdaras.

Morengas kepamas apie 7 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to temperatūra sumažinama iki 120 laipsnių ir kepama apie 60 min. Orkaitę išjungiame ir paliekame orinuką toliau džiūti. Aš pravėrus orkaitę palikau per naktį.

Išplakame grietinėlė su 50 g cukraus, sudedame ant morengo, pabarstome braškėmis arba kitomis šviežiomis uogomis.

Ir mėgaujamės burnoje tirpstančiu gardėsiu!:)

Skanaus!


2 komentarai:

Gintarė A rašė...

mmm..Pavlovos
Mano mėgstamiausias desertas :))

Meta rašė...

Dabar, kai išmokau ją gaminti, šis desertas man taip pat Nr.1:)