2016 m. sausio 29 d., penktadienis

Granola


Reikės:

300 g avižinių dribsnių
200 g migdolų ir anakardžių riešutų
120 g džiovintų spanguolių, slyvų
120 g moliūgų, saulėgrąžų, sezamų sėklų
20 g kokoso drožlių
1 a.š. malto cinamono
6 v.š. kokosų aliejaus arba sviesto
6 v.š. agavų sirupo

Sumaišyti avižinius dribsnius, riešutus (juos šiek tiek pasmulkinu) ir sėklas. Šį mišinį pabarstyti cinamonu, įmaišyti aliejų arba sviestą, apšlakstyti sirupu. Suberti viską į blėką tinkančią kepti orkaitėje.
Pašauti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę, maždaug kas 10min. granolą permaišyti. Kepti apie 30min.
Iškepusią granolą apibarstyti kokosų drožlėmis ir smulkintais vaisiais.

P.S. Kartą neturėjau agavų sirupo, tada naudojau cukraus sirupą, o kokosų aliejų esu keitųsi kanapių sėklų aliejumi. Vis tik su kokosų aliejumi skaniau ir aromatingiau.

Labai sotūs, skanūs ir visaverčiai pusryčiai.

Laikyti sandariame inde, gali išbūti net keletą savaičių, bet dažniausiai tiek neišlieka, nes per daug skanu ir labai greitai galima paruošti, kai per vėlai atsikeli iš lovos. :)

Skanaus!




Adaptuota pagal: Neringos blogas

Komentarų nėra: