2016 m. vasario 2 d., antradienis

Morkų pyragas

 
Reikės:
 
175 g aliejaus
250 g tarkuotų morkų
100 g balto cukraus
100 g rudo cukraus
2 didesnių kiaušinių
1 a.š. vanilinio cukraus
250 g miltų
0,5 a.š. cinamono
1 a.š. sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. tarkuoto muskato riešuto
50 g razinų arba graikiškų riešutų (nebūtinai)


Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.
Morkas sutarkuojame smulkia tarka.
Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Sumaišyti aliejų ir cukrų, po vieną įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti.
Atskirame inde sumaišyti visus sausus ingredientus, t.y. miltus, prieskonius, kepimo sodą ir miltelius. Šiuos sausus produktu suberti į aliejaus-cukraus masę ir gerai išmaišyti. Maišyti tol, kol visi produktai gerai persimaišys. Galiausiai sudėti tarkuotas morkas ir vėl viską gerai permaišyti. Jeigu mėgstate razinas arba riešutus, galima įberti ir jų.
Tešlą tolygiai paskleisti formoje, kepti 30 min. arba tol kol įsmeigus pagaliuką ant jo neliks tešlos.
Atvėsinti ir valgyti.
Labai skanus ir paprastas pyragas, kuriam produktus visada rasite po ranka.


 
Mes valgėme be kremo, kad būtu dar skaniau galima pasigalimnti tokį kremą:
 
~115 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
~115 g kambario temperatūros sviesto
0,5 a.š. vanilinio cukraus
1/4 a.š. druskos
600 g cukraus pudros
 
Šio kremo nedariau, receptas išverstas iš autorės puslapio (puse normos). Cukraus pudros atrodo labai daug, jeigu daryčiau gal tiek ir nedėčiau.
 
 

Šaltinis: http://www.gimmesomeoven.com/

Komentarų nėra: