2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Karamelinis apverstas bananų pyragas


Reikės:

Pyrago viršuj:

50 g sviesto
100 g rudo cukraus
2 prinokusių bananų

Pyragui:

200 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
1/2 a.š. druskos
115 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušinių
2 prinokusių bananų
1 a.š. vanilės
100 g grietinės arba jogurto

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Pasiruošiam pyrago viršų: sviestą išsilydome, kai pradeda burbuliuoti, suberiame cukrų ir kaitiname apie 3min., kol sutirštės. Paruoštą karamelę supilame į kepimo skardą.
Bananus supjaustome išilgai arba norimo dydžio gabalėliais, sudėti juos ant išpiltos karamelės. Atidėti į šoną.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atidedam į šoną.
Mikserio pagalba išsukame minkštą, kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Viską maišome apie 2-3min., kol masė bus puri ir šviesi. Nuolant plakant įmušame po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Įmaišyti vanilę, grietinę arba jogurtą, trintus bananus, galiausiai įmaišyti sausų produktų mišinį.
Tešlą atsargiai supilti ant karamelės su bananais ir išlyginti paviršių. Kepti apie 50min. arba tol, kol spalva bus sodriai auksinė ir kraštai atšoks nuo kepimo formos.
Leiskite pyragui ataušti formoje apie 10min., tada atsargiai išverskite į serviravimo lėkštę.
Pyragą valgyti galima šiltą arba kambario temperatūros.
Laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas.

Skanaus!

Šaltinis: http://prettysimplesweet.com/

P.S. Karamelės negaminau, o ištryniau cukrų su sviestu ir ištepiau kepimo formą. Kitą kartą reiktų daryti taip kaip nurodyta recepte.




Komentarų nėra: