2016 m. spalio 14 d., penktadienis

Burokėlių salotos žiemai


Reikės: 

4 kg žalių burokėlių
500 g svogūnų
1,5 kg pomidorų
500 g paprikų
200 g česnakų
500 ml aliejaus
200 g cukraus
200 g acto 9%
3v.š. druskos

Pirmiausia nulupame ir sutarkuojame per burokinę tarką burokus.
Svogūnus supjaustome griežinėliais ir apkepiname ant šlakelio aliejaus, baigiant kepti sudedame griežinėliais pjaustytas paprikas, jas apkepame labai trumpai, vos kelias minutes.
Viską dedame į didelį puodą, ant viršaus sudedame pjaustytus pomidorus (skaniau nulupti), supilame aliejų, suberiame cukrų ir druską.
Troškiname apie 30min., baigiant troškinti supilame actą ir išspaustas česnako skilteles, užkaitiname ir išpilstome į iškaitintus stiklainius.
Išeiga apie 7l salotų.
Labai, labai skanu. Rekomenduoju!

P.S. Kadangi sugedusi mano tarkavimo mašina, tai burokus iškepiau orkaitėje, kad būtu lengviau tarkuoti, o daugiau nieko nekeičiau.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

laba,taidar karteli-burokelius kepam verdam ar zalius tarkuojam.Ir kiek laiko troskinam,noriu pabandyti turiu dar pomidoru,aciu

Meta rašė...

Šį kartą dariau su keptais, bet anksčiau darydavau su žaliais. Virtus arba keptus lengviau tarkuoti, ypač jeigu tai darote rankomis. :)