2017 m. balandžio 16 d., sekmadienis

Višta - įdaryta


Su Šv. Velykom!


Reikės:

2,2 kg vištos
200-300 g maltos kiaulienos
100 g džiuvesėlių
2 pilnų saujų pjaustytų šviežių šitaki grybų
150 g džiovintų abrikosų
2 morkų
1 svogūno
2 kiaušinių
50 ml grietinėlės
žiupsnelio cukraus
2 a.š. druskos
pipirų
medaus (aptepimui)

Pirmiausia reikia iš odos išnerti vištą, paliekant neišdarinėtas, tik kojas ir sparnelius. Nukaulintą mėsą sumalti ir sumaišyti su malta kiauliena.
Svogūną supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti. Svogūną apkepame įkaitintame aliejuje, jiems apkepus suberiame morkas, o galiausiai likus vos kelioms minutėms iki kepimo pabaigos sudėti grybus. Visą turinį šiek tiek atvėsinti.
Mėsą sumaišome su kiaušiniais, keptomis daržovėmis, pjaustytais abrikosais, prieskoniais, džiuvesėliais ir grietinėle. Viską labai gerai išmaišome.
Vištą pradedame siūti nuo kaklo, susiuvus trečdalį pradedame kimšti vištą, prikemšame ir galutinai užsiūti.
Skardą, kurioje kepsime šiek tiek patepame riebalais, dedame vištą, ją taip pat šiek tiek patepame aliejumi.
Prieš kepant nepamirškite pabarstyti druska sparnelius ir šlauneles.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1h, likus 10min iki kepimo pabaigos aptepame keliais šaukšteliais medaus.
Mes valgome kaip šaltą patiekalą, bet galima valgyti ir karštą.

Skanaus!



Komentarų nėra: