2009 m. birželio 24 d., trečiadienis

Angliškos sviestinės bandelės

7 g sausų mielių
1/2 šaukštelio cukraus
šaukštelis milt
ų
1/4 stiklinės šilto vandens

dar 4 stiklinės miltų

šaukštelis druskos

1 1/3 stiklinės šilto pieno

truputį paplaktas kiaušinis

40 g tirpinto sviesto


Dubenėlyje sumaišyti mieles, cukrų, miltus ir padėję šiltai palaikykite 10 minučių, kol mišinys ims putoti. Kadangi dariau su šviežiomis mielėmis, tai tiesiog viską išleidau šiltame vandenyje (vietoj 7 g sausų mielių dėjau 28g šviežių).

Į didelį dubenį išsijoti miltus ir druską. Viduryje padarykite duobutę, į kurią supilkite pieną, mielių mišinį, tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį. Užmaišykite tąsią tešlą, kurią išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 2 minutes, kol tešloje neliks gumulėlių. Iš tešlos suformuokite kamuolį, įdėkite į didelį aliejumi išteptą dubenį. Užtieskite maistine plėvele ir 1 1/2 valandos palaikykite šiltai, kol tešla gerai iškils.

Orkaitę įkaitinkite iki 210 temperatūros. Tešlą dar 2 minutes paminkykite, kol pasidarys vienalytė. Iškočiokite 1 cm storumo lakštą. Apvaliu pjovikliu ar stikline išspauskite 8 cm skritulius, kuriuos sudėliokite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Uždenkite maistine plėvele ir šiltai palaikykite 10 minučių. Bandeles kepkite 8 minutes, apverskite ir dar kepkite 8 minutes.

Pastaba:
Man tešla pasirodė per tąsi todėl įdėjau dar 1 1/2 stiklines miltų. Gavosi labai skanios minkštos bandelės. Valgėme su sviestu, trintomis spanguolėmis.

Komentarų nėra: