2009 m. birželio 30 d., antradienis

Varškės tortas


Savaitgalį buvome miške, pasirinkau puslitriuką mėlynių, o dar ir proga išpuolė - draugų vestuvių metinės.:) Ir aš - kadangi buvau piršlienė nutariau padaryti šį vasarišką tortą.
Labai mėgstu jį, nes lengva ir nesudėtinga pagaminti. Šį gaminau su varške ir grietinėle, bet galima vietoj varškės dėti ricotos arba mascarponės sūrį, taip pat, kad būtu lengvesnis į masę įmaišyti jogurto.

Pagrindas:
150 g sausainių
75 g sviesto (galima vietoje sviesto naudoti džemą)

Įdaras:
300 ml grietinėlės
2 indeliai Mūsų švelniosios varškės arba 540g varskes
4 a.š. želatinos (26g stambios)
4 v. š. vandens
1 v. š. vanilinio cukraus
100 ml cukraus

Papuošimui:
Mėgstamų uogų
Želė

Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu (arba džemu). Išardomą apvalią 20 cm skersmens formą iškloti plėvele (arba kepimo popieriumi). Suberti sausainius ir suspausti. Padėti į šaldytuvą. Varškę išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Iš anksto užmerktą želatiną ištirpinti karštamevandenyje. Plona srovele supilti į varškės masę nuolat maišant. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę. Sudėti masę ant sausainių, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą 4 val. Viršų papuošti uogomis ar vaisiais.


P.S. Kadangi dėjau nemažai varškės, galima želatinos buvo dėti ir mažiau - kokius 3 a.š. būtu buvęs puresnis.

Komentarų nėra: