2010 m. gegužės 27 d., ketvirtadienis

Pyragas su brokolių ir kumpio įdaru



Reikės:

300 g sluoksniuotos tešlos
2 v.š. aliejaus
1 vidutinio svogūno
225 g šviežių ar šaldytų brokolių
3 kiaušinių
200 ml pieno
1/4 a.š. druskos
šviežiai maltų pipirų
1/4 a.š. malto muskato
150 g kumpio
150 g fermentinio sūrio


Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Kepimo formą iškloti sluoksniuota tešla, įspausti į šonų griovelius ir palyginti kraštus. Kol gaminsime įdarą, formą su tešla laikyti šaldytuve.

Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus., brokolius ir ant vidutinės ugnies pakepinti apie 5-10 min., kol suminkštės. Keptuvę nuimti nuo ugnies ir palikti, kad daržovės pravėstų.

Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su pienu, druska, trupučiu pipirų ir muskatu. Įmaišyti plonomis juostelėmis supjaustytą kumpį, tarkuotą sūrį, apkeptus svogūnus su brokoliais.

Ant atšaldytos tešlos supilti brokolių ir kumpio įdarą. Kepti orkaitėje apie 30 min. arba kol tešla iškils, o įdaras apskrus ir sutirštės. Patiekti karštą ar šaltą su salotomis ir balta duona.

Labai skanus pyragas.:)

P.S. Kepiau picos režime - su ventiliatoriumi, padas kaitinamas.

Šaltinis: Valgiai šeimai ir draugams

Komentarų nėra: