2010 m. gegužės 26 d., trečiadienis
Varškiniai blynai su grietine
Reikės:
4 kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)
200 g varškės
200 g grietinės
180 g miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
3-4 v.š. cukraus
Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Įmaišyti varškę ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir persijoti į varškės masę. Viską išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Keptuvę įkaitnti, įpilti šiek tiek aliejaus, kepti blynus iš vienos pusės, kol susidarys burbuliukai, tada apversti ir kepti, kol apskrus.
Minkštučiais ir puručiai blynai. Valgėme su vyšnių uogiene, bet skanu ir be nieko.:)
Skanaus!
Šaltinis: Sonatinos receptai
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą