2010 m. gegužės 26 d., trečiadienis

Varškiniai blynai su grietine



Reikės:

4 kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)
200 g varškės
200 g grietinės
180 g miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
3-4 v.š. cukraus


Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Įmaišyti varškę ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir persijoti į varškės masę. Viską išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Keptuvę įkaitnti, įpilti šiek tiek aliejaus, kepti blynus iš vienos pusės, kol susidarys burbuliukai, tada apversti ir kepti, kol apskrus.
Minkštučiais ir puručiai blynai. Valgėme su vyšnių uogiene, bet skanu ir be nieko.:)

Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: