2010 m. rugpjūčio 1 d., sekmadienis

Desertinis varškės sūris



Reikės:

500 g varškės
200 g cukraus
45 g želatinos (~8 v.š.)
2 v.š. pieno
400 g raudonųjų serbentų


Šaltame vandenyje išbrinkinti 20 g želatinos. Raudonuosius serbentus užpilti 100 g cukraus. Sutrinti. Masę pakaitinti iki virimo. Nuimti nuo ugnies, perkošti. Skystį dar kartą pakaitinti, supilti išbrinkusią želatiną. Išjungus ugnį maišyti, kol želatiną visiškai ištirps. Supilti į platų indą, padėti į šaldytuvą ir palaukti apie 2-3 h, kol sustings. Sustingusią supjaustyti nedideliais gabalėliais.

Šaltame vandenyje išbrinkinti 25 g želatinos. Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, galima naudoti "Mūsų švelniąją varškę", tada nereikės trinti. Sumaišyti su 100 g cukraus. Išbrinkusią želatiną užpyliau keliais šaukštais pieno, pakaitinau, kol ištirps ir supyliau į varškės, cukraus masę.

Varškę sumaišiau su želatinos gabalėliais. Formą išklojau maistine plėvele, sukrėčiau masę ir palikau stingti apie 2h.

Labai skanus ir sveikas desertas.

Skanaus!



Dublis antras buvo torto formos:

2 komentarai:

Monika rašė...

Kaip tik namie atsirado puskilogramis namines varskes, tai manau reiks isbandyt si paprastuti receptuka:) tikiuosi pirktine zele skonio labai nepagadins:)

Meta rašė...

Nemanau, kad skonį sugadins.:)
Dariau žele pati, nes turėjau daug serbentų, plius taip pigiau.;)