Kai cukinijų derlius jau į pabaigą galima pasigaminti cukinijų žiedų užkandį.
Skanu ir nekasdieniška.
Tešlai reikės:
150 g miltų
1/2 a.š. druskos
100 ml šilto vandens
1 kiaušinio
Įdarui reikės:
1 kiaušinio
200 g ricottos sūrio
1 saldaus svogūno (šaloto)
3 v.š. smulkintų prieskoninių žolelių (baziliko, petražolių ir pan.)
1/2 a.š. druskos
pipirų
16 vnt. žiedų
100 ml aliejaus kepimui
Dideliame dubenyje sumaišyti vandenį, miltus, druską.
Prieš panardinant žiedą į tešlą aptepti jį išplaktu kiaušiniu.
Įdarui sumaišyti kiaušinį su ricotta, smulkintu svogūnu, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Kiekvieną žiedą atsargiai įplėšti, išimti viduriuką ir nuplauti. Į kiekvieną žiedą desertiniu šaukšteliu įdėti įdarą, užsukti žiedą, kad neiškristų įdaras. Padėti ant kepimo popieriaus.
Įkaitinti keptuvėje aliejų. Aptepti žiedus kiaušiniu, pamerkti į tešlą, dėti į įkaitintą aliejų ir kepti apie 3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels.
Žiedus patiekti karštus.
P.S. Naudojau moliūgų ir cukinijų žiedus. Vietoj ricottos dėjau mascarponę.
Šaltinis: foodanstyle
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą