2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Kepenėlių ir bulvių apkepas



Reikės:

500 g kepenėlių
6-7 bulvių
1 svogūno
2 kiaušinių
300 ml grietinės
muskato riešuto
1 a.š. mairūno
petražolių
pipirų
druskos
aliejaus kepimui


Bulves nulupti ir išvirti.
Kepenėles nuplauti, įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepti kepenėles iš abiejų pusių, maždaug po 2-3 min. kiekvieną pusę.
Supjaustyti svogūną ir apekpti aliejuje.
Kepenėles sudėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus išdėlioti apkeptą svogūną. Pabarstyti druska ir pipirais.
Viršuje išdėlioti pjaustytas bulves, šiek tiek pasūdyti, nes išvirtos be druskos.
Atskirame inde išplakti kiaušinius, sudėti grietinę. Paskaninti druska, muskato rieštutu, mairūnu ir petražolėmis. Paruoštą masę supilti ant kepenėlių su bulvėmis.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Labai skanus ir paprastas patiekalas.

Skanaus!

Komentarų nėra: