2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Pilka duona

Šią duoną kepti reikia susiruošti iš anksto, nes tešla turi pastovėti apie 16h.



Reikės:

1 1/2 stiklinės šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 a.š. druskos
1 stiklinė ruginių miltų
2 1/4 stiklinės kvietinių miltų


Šiltame vandenyje išleidžiame mieles.
Sumaišome abiejų rūšių miltus ir druską. Suberiame į vandenį su mielėmis ir užminkome tamprią tešlą. Tešla neturėtų būti kieta.
Paliekame kambario temperatūroje apie 4h. Po 4h tešlą dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį arba maždaug 10-12h.
Kitą dieną ištraukiame tešlą, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Iš tešlos suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo skardą, paliekame 40 min, kad šiek tiek pakiltų.
Kepaliuką pašauname į orkaitę (kepiau kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepame apie 50-60 min. (Man užteko 50 min.)
Labai skani kasdieninė duona, be cukraus.

Skanaus!

P.S. Matavau visus produktus vienoda stikline, maždaug 200ml. Matuojant didesne gautųsi didesnis kepaliukas.



Adaptuota pagal: chelseajmartin

Komentarų nėra: