2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis
Tortas su džiovintomis slyvomis
Biskvitui reikės:
3 kiaušinių
30 g kukurūzų miltų
30 g krakmolo
50 g cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Viršutiniam sluoksniui:
250 g pertrintos varškės
250 g grietinės
100 g cukraus
10 g želatinos
150 g džiovintų slyvų
Biskvitui baltymus išplakame iki putų, dedame cukrų ir plakame iki standumo.
Po vieną įmaišome trynius ir plakame iki vientisos masės.
Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais.
Persijojame miltus į kiaušinių masę.
Supilame tešlą į torto formą ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.Atvėsiname,iš formos neišimame.
Kepiau 21 cm formoje, reiktų kepti šiek tiek didesnėje
Viršutiniam sluoksniui - želatiną užpilame 50 ml šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti.
Slyvas nuplauname ir užpilame 0,5 puodelio verdančio vandens. Jei jos rūgščios dedame truputėlį cukraus.
Išmirkusias slyvas supjaustome mažais gabaliukais.
Skystį nuo džiovintų slyvų supilame į želatiną.
Puodelį su želatina statome ant silpnos ugnies ir maišome tol, kol želatina ištirps.
Grietinę išplakame kartu su varškės mase ir su cukrumi. Kitą kartą bandyčiau gaminti su grietinėle.
Supilame ištirpintą ir praaušintą želatiną.
Sudedame slyvas ir gerai išmaišome.
Supilame viską ant biskvito ir dedame į šaldytuvą sustingimui.
Labai skanus ir nepersaldus tortas. Tik man biskvito skonis nelabai patiko, gal todėl, kad iškepiau iš vakaro ir pamiršau uždengti.:) Jis toks gan kietas gavosi.
Šaltinis: Elenos blogas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Mmm atrodo be galo skanaus. Nors man džiovinti vaisiai su žiema asocijuojasi labiau, bet tikiu, kad galima suderinti viską
o vietoj varškės maskarponę galiu naudot?
Turbūt galima.:)
Tik jis būtu gerokai riebesnis nei su varške.
Rašyti komentarą