2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Kibinai su kiauliena



Reikės:

500 g miltų
225 g margarino
2 kiaušinių
100 g riebios grietinės
žiupsnelio druskos

Įdarui:

500 g kiaulienos sprandinės
1 svogūno
25 g sviesto
1 a.š. druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
šlakelio vandens


Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Suberiame miltus į indą, kuriame minkysime tešlą. Sudedame gabalėliais pjaustytą margariną, sutriname taip, kad gautųsi trupiniai, neturėtų likti stambių margarino gabalėlių (maži gali likti). Imame vieną kiaušinį, atskiriame nuo baltymo, trynį padedame į šoną, jo reiks kibinams aptepti, baltymą dedame į tešlą, įmušame kitą kiaušinį, sudedame grietinę ir viską gerai išminkome. Minkyti reikia tol, kol tešla nebelips prie rankų. Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame šaldytuve maždaug 30 min.

Per tą laiką pasiruošiame mėsą. Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais, sumaišome su smulkintais svogūnais. Viską sumaišome su sviestu, prieskoniais ir šlakeliu vandens.

Tešlą padaliname į lygius rutuliukus, turėtų gautis apie 15-17vnt. Imame vieną rutuliuką, iškočiojame maždaug sprindžio skersmens, dedame kaupiną valgomą šaukštą įdaro ir kaip įmanoma gražiau užlansktome kraštelį.:)

Trynį sumaišome su šlakeliu vandens ir aptepame kibinus. Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30min. Kepiau dvi blėkas iš karto apie 25 min.

Labai skanūs kibinai arba jeigu teisingiau - pyragėliai su mėsa.:)

Skanaus!



Šaltinis: Pavaryk

Komentarų nėra: