2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Rumuniška užkandėlė

Pomidorų turime tiek, kad tikrai nepavyks suvalgyti visų šviežių, todėl bandau įvairiausius receptus.:)
Dar vienas iš Neringos blogo.



Reikės:

1 kg pomidorų
200 g pievagrybių
2 svogūnų
1 didelės raudonos paprikos
4 v.š. aliejaus
2 lauro lapų
3 skiltelių česnako
1 v.š. balto vyno acto
2 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
ryšelio džiovintų čiobrelių
šv. maltų pipirų




Pomidorus nublanširuoti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Pievagrybius, papriką bei sovgūnus supjaustyti kubeliais.
Puode įkaitinti aliejų ir jame pakepinti svogūną, po to suberti pievagrybius, po keletos minučių suberti papriką, pakepinti dar keletą minučių pastoviai maišant. Sudėti pomidorus, įberti druskos, cukraus, sumesti lauro lapelius ir troškinti karts nuo karto pamaišant apie 40 minučių.
Įspausti česnako skilteles, supilti actą, įberti pipirų, džiovintus čiobrelius ir virkti dar 30-40 minučių. Užkandėlė turi būti pakankamai tiršta.
Supilstyti į iškaitintus stiklainius, sudėti į puodą ir pasterizuoti 15 minučių. Atvėsinti ir laikyti vietoje, tamsioje vėsioje.

Tinka prie mėsos patiekalų, silkės.

Šaltinis: Neringos blogas

1 komentaras:

Justinas rašė...

Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.