2012 m. liepos 7 d., šeštadienis

Mažos bulvytės grietinės padaže



Reikės:

1 kg mažų šviežių bulvyčių
150 g šalto rūkymo šoninės
350 g 15% grietinės
3 skiltelių česnako
1 svogūno galvutės su laiškais
saujelės krapų
lauro lapelių
druskos
pipirų


Bulves labai švariai nuplauti, suberti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, įdėti lauro lapelius, druską, kelis pipiriukus ir virti apie 20-30 min.

Patikrinti peiliu, kai bulvės bus išvirusios nukošti ir dar minutei ar dviem statyti ant ugnies, kad nugaruotų.

Į puodą skirtą kaitinti orkaitėje išversti bulves, suberti kapotus krapus, traiškytą česnaką, keptuvėje pakepintus svogūnus su smulkinta šonine ir grietine. Viską kruopščiai permaišyti.

Pašauti į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.

Labai skanios bulvytės.

Skanaus!



Šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra: