2012 m. liepos 20 d., penktadienis
Girtos figos
Reikės:
20vnt. džiovintų figų
500 ml brendžio arba viskio
200 g juodo šokolado
40 g sviesto
šlakelio pieno
Džiovintas figas sudedame į stiklainį taip, kad liktų šiek tiek vietos. Figos šiek tiek išsipūs, kai prisigers skysčio. Užpilame alkoholiu ir pastatome į šaldytuvą minimum 1 savaitei. Geriausia 2 arba 3 savaitėm.
Prisgėrusias figas nusausiname ant vienkartinio rankšluosčio.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą, jį sumaišome su sviestu ir pienu, kad būtu skystesnė masė.
Merkiame po vieną figą į šokolado masę ir dedame ant sveistinio popieriaus. Taip paruoštas figas šiek tiek pašaldome šaldytuve ir galima skanauti.
Fantastiškai skanus desertas!!!
Skanaus!
Šaltiniai: Beatos virtuvė, ausrra
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
1 komentaras:
Žiūrėjau žiūrėjau, teks gamint kokiai progai :))
Rašyti komentarą