2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Girtos figos



Reikės:

20vnt. džiovintų figų
500 ml brendžio arba viskio
200 g juodo šokolado
40 g sviesto
šlakelio pieno


Džiovintas figas sudedame į stiklainį taip, kad liktų šiek tiek vietos. Figos šiek tiek išsipūs, kai prisigers skysčio. Užpilame alkoholiu ir pastatome į šaldytuvą minimum 1 savaitei. Geriausia 2 arba 3 savaitėm.

Prisgėrusias figas nusausiname ant vienkartinio rankšluosčio.

Garų vonelėje ištirpiname šokoladą, jį sumaišome su sviestu ir pienu, kad būtu skystesnė masė.

Merkiame po vieną figą į šokolado masę ir dedame ant sveistinio popieriaus. Taip paruoštas figas šiek tiek pašaldome šaldytuve ir galima skanauti.

Fantastiškai skanus desertas!!!

Skanaus!



Šaltiniai: Beatos virtuvė, ausrra

1 komentaras:

Živilė rašė...

Žiūrėjau žiūrėjau, teks gamint kokiai progai :))