Reikės:
3 didesnių kiaušinių
150 g cukraus
100 g sviesto
180 g grietinės
220 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Obuolių sluoksniui:
6 didelių obuolių (~1kg nevalytų)
100 g cukraus
1 a.š. meduolių prieskonių
Obuolius išvalome ir supjaustome nedideliais gabalėliais, sumaišome su 120 g cukraus ir prieskoniais.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Suberiame obuolius.
Išsilydome sviestą ir paliekame šiek tiek pravėsti. Kiaušinius išplakame su likusiu 180 g cukraus iki baltos masės, tada sudedame grietinę, supilame pravėsusį sviestą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišome.
Tešlą sukrečiame ant obuolių ir vienodai paskirstome.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti 50min. Šiek tiek pravėsusį pyragą išverčiame į serviravimo lėkštę.
P.S. Labai skanus pyragas. Maždaug po 45min. kepimo galima patikrinti mediniu pagaliuku ar jau iškepęs. Tikrinti reiktų per vidurį, nes viduriukas kepa ilgiausiai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą