Paskutiniu metu vis dažniau gaminu virtinukus, nes pagaliau išmokau juos daryti.
Anksčiau gamindavo močiutė ir duodavo išsinešimui.:) Kai močiutės nebėra reikia gamintis pačiai.
Virtinukų tešlai:
0,5 kg miltų
1 stiklinė šilto vandens
2 v.š. aliejaus
žiupsnelis druskos
Įdarui:
300g faršo
prieskonių
Pirmiausia suminkau tešlą. Suberiu miltus į dubenį, padarau duobutę. Į tą duobutę įpilu aliejaus, druskos ir po truputėlį pilu vandenį. Vandens aš sunaudojau šiek tiek daugiau nei stiklinę. Stiklinę naudojau tą tokią tarybinę 'granionaja' ar kažkaip panašiai jinai vadinasi. Minkau ilgai kol tešla pasidaro elastinga ir nebekimba prie rankų. Nežinau kiek tai tiksliai trunka, bet minkau tikrai nemažiau 5min. Visai patinka man šis procesas, nors ir nėra labai lengvas.
Įdarui faršą sumaišau su prieskoniais ir druska. Žinoma, gal reiktų dėti ir svogūniuko, ir kiaušinio, bet aš nedėjau.
Tešlą iškočioju labai plonai, išspaudžiu su stikline apskritimus, dedu šaukštelį įdaro ir stipriai užspaudžiu kraštelius. Iš pradžių rankomis po to apspaudžiu desertine šakute.
Užlipdytą dedu į miltais pabarstytą padėklą.
Jei planuoju virti tą pačią dieną pridengiu, kad neapdžiūtų, na o jai "juodai dienai", tai dedu į šaldiklį.
Verdu šiek tiek pasūdytame verdančiame vandenyje, po iškilimo apie 5min., nes ilgiau pavirus tešla pradeda tyšti. Valgome su grietine. Iš tiek tešlos ir mėsos gavosi 60vnt. virtinukų. Išeiga gali koreguotis nuo to kaip kočiosites tešlą.
2 komentarai:
Cia ne virtinukai, o koldunai su mesa :)
:)
Rašyti komentarą