2009 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

Aštrūs moliūgai su kaparėliais ir pomidorais



Reikės:

500 g moliūgo
2 v.š. kaparėlių
2 pomidorai
4 skiltelės česnako
1 šviežias čili pipiriukas
žiupsnis geras baziliko
žiupsnis geras mairūno
žiupsnis geras raudonėlio
žiupsnis kajeno pipirų
druskos pagal skonį
alyvuogių aliejaus

Įkaitinam orkaitę iki 200C. Moliūgą suraikom riekelėm storomis (2 cm), nupjaunam žievę. Dedam į skardelę, apšlakstom alyvuogių aliejumi ir šaunam į orkaitę, kokioms 10 min.

Pomidorus nuplikom ir nulupam, čili pipiriuką perpjaunam ir pašalinam sėklas. Smulkiai supjaustom. Viską sudedam, t.y. prieskonius, kaparėlius, česnaką, pomidorus, čili ir gerai susmulkinam su blenderiu. Gaunasi tokia košelė, kuria aptepame moliūgą ir dar kepam apie 20 min. Druskos dėti autorė nesiūlė, nes kaparėliai sūrūs, bet man sūrumo pritrūko dėl to receptą pakoregavau pridėdama druskos.

Ir viskas. Labai aštru ir skanu. Valgėm kaip granyrą prie vištienos.



Šaltinis: tinginiai.com

Komentarų nėra: