2009 m. gruodžio 1 d., antradienis

Moliūgų pyragas



Reikės:

100 g sviesto
120 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 apelsino nutarkuota žievelė
1 puodelis moliūgų tyrės
1 puodelis apelsinų sulčių
2 puodeliai miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 a. š. malto cinamono
1/4 a. š. druskos

1 puodelis smulkintų džiovintų slyvų (razinų, džiovintų abrikosų ar vyšnių)
migdolų plokštelių
cukraus pudros

Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės (aš sviestą išlydžiau ant viryklės). Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino žievelę ir moliūgų tyrę.

Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.

Miltus nedideliu greičiu per tris kartus paeiliui su apelsinų sultimis įmaišyti į tešlą. Suberti džiovintus vaisius ir atsargiai išmaišyti (naudojau razinas).

Tešlą sukrėsti į 26 x 10 cm kekso formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais, pabarstyti migdolų plokštelėmis ir kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje 50 - 55 minutes. Kepiau 55 min. funkcija kepimas iš viršaus ir apačios, antrą kartą kepiau su ventiliatoriumu 45 min., bet dar šiek tiek pritrūko kokių 5 min. Tačiau su ventiliatoriumi iškepė geriau.

Iškepusį keksą ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.

Skanaus!!!



Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: