2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Greitas pyragas prie arbatos

Štai laišką Tau rašau.
Ir nieko nieko neprašau,
Tiesiog pasikalbėti noriu,
Gal apie tai, kad prastas oras,
Kad antakis gražus,
Į peteliškę panašus...
Gal apie tai,
Kad pamokos nuobodžios,
Kad nuograužą kapoja varnos godžiai.
Senukas vos bepavelkąs batus,
Ir lyg pro miglą man jau rodos,
Kad užu lango siaučia baltas sodas,
O tam sode ir mes abu... abu...


Jei teisingai atsimenu, šis eilėraštis iš laikraščio moksleiviams „Aitvaras“, dabar tokių laikraščių vaikams niekas nebeleidžia.:( Gaila...



O receptas labai paprastas kaip 2x2, kai norisi ko nors skanaus arba netikėtai paskambina draugė, kad užbėgs puodeliui kavos. Produktai tokie, kurie dažniausiai būna visose virtuvėse.

Reikės:

3 kiaušinių
220 g cukraus
250 ml augalinio aliejaus
250 ml riebaus pieno
375 g miltų
Cinamoninio cukraus (pabarstymui)


Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių (režimas su ventiliatoriumi). Formą keksui ištepti riebalais.

Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltos masės, galima rankomis arba mikserio pagalba. Į masę supilti aliejų ir pieną. Suberti puse miltų ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti likusius miltus. Tešla turi būti pakankamai tiršta, bet ne per tiršta. Masę sukrėsti į kepimo formą ir pašauti į orkaitę 45-50 min. Kepti iki aukso spalvos. Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku. Įkišti į pyragą palaikyti apie 5 s, jei pagaliukas aplimpa tešla, reikia pakepti dar 5 min. Aš kepiau 50 min.

Iškepusį išversti į lėkštę ir iš karto apibarstyti cinamoniniu cukrumi. Jį pasidaryti labai paprasta: 2 a.š. cukraus sumaišyti su 0,5 a.š. cinamono.
Pateikiamas su ledais arba plakta grietinėle, nors man skanus ir be nieko.:)
Skanaus!



Šaltinis: Village feast

6 komentarai:

Unknown rašė...

Super! Aciu :)

Meta rašė...

Džiaugiesi, kad patiko.:)

Purkelis rašė...

O ten tikrai tiek daug skysciu reikia ir tiek mazai miltu ?
Vakar bandziau ji kepti bet laikantis normu gaunasi toks visiskas skystalas. :(

Meta rašė...

Na, taip surašiau proporcijas pagak kurias pati kepiau.;)
Gal dar nuo miltų priklauso.

Anonimiškas rašė...

Jau antra kart kepu si pyraga. Skanus. Si kart vietoj pieno grietinele supyliau, nes buvo galiojimo data besibaigianti :)
Bet nezinau kaip jums bet man kepdama ji iskyla daugiau nei dvigubai, o po to subliuksta. Nors ir nejudinu, ataususia is orkaites istraukiu

Meta rašė...

Aš kepiau šį pyragą tik du kartus. Vieną kartą nesubliuško, o antrą kartą subliuško, bet man atrodo, kad subliuško, nes per anksti ištraukiau.:)