Štai laišką Tau rašau.
Ir nieko nieko neprašau,
Tiesiog pasikalbėti noriu,
Gal apie tai, kad prastas oras,
Kad antakis gražus,
Į peteliškę panašus...
Gal apie tai,
Kad pamokos nuobodžios,
Kad nuograužą kapoja varnos godžiai.
Senukas vos bepavelkąs batus,
Ir lyg pro miglą man jau rodos,
Kad užu lango siaučia baltas sodas,
O tam sode ir mes abu... abu...
Jei teisingai atsimenu, šis eilėraštis iš laikraščio moksleiviams „Aitvaras“, dabar tokių laikraščių vaikams niekas nebeleidžia.:( Gaila...
O receptas labai paprastas kaip 2x2, kai norisi ko nors skanaus arba netikėtai paskambina draugė, kad užbėgs puodeliui kavos. Produktai tokie, kurie dažniausiai būna visose virtuvėse.
Reikės:
3 kiaušinių
220 g cukraus
250 ml augalinio aliejaus
250 ml riebaus pieno
375 g miltų
Cinamoninio cukraus (pabarstymui)
Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių (režimas su ventiliatoriumi). Formą keksui ištepti riebalais.
Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltos masės, galima rankomis arba mikserio pagalba. Į masę supilti aliejų ir pieną. Suberti puse miltų ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti likusius miltus. Tešla turi būti pakankamai tiršta, bet ne per tiršta. Masę sukrėsti į kepimo formą ir pašauti į orkaitę 45-50 min. Kepti iki aukso spalvos. Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku. Įkišti į pyragą palaikyti apie 5 s, jei pagaliukas aplimpa tešla, reikia pakepti dar 5 min. Aš kepiau 50 min.
Iškepusį išversti į lėkštę ir iš karto apibarstyti cinamoniniu cukrumi. Jį pasidaryti labai paprasta: 2 a.š. cukraus sumaišyti su 0,5 a.š. cinamono.
Pateikiamas su ledais arba plakta grietinėle, nors man skanus ir be nieko.:)
Skanaus!
Šaltinis: Village feast
6 komentarai:
Super! Aciu :)
Džiaugiesi, kad patiko.:)
O ten tikrai tiek daug skysciu reikia ir tiek mazai miltu ?
Vakar bandziau ji kepti bet laikantis normu gaunasi toks visiskas skystalas. :(
Na, taip surašiau proporcijas pagak kurias pati kepiau.;)
Gal dar nuo miltų priklauso.
Jau antra kart kepu si pyraga. Skanus. Si kart vietoj pieno grietinele supyliau, nes buvo galiojimo data besibaigianti :)
Bet nezinau kaip jums bet man kepdama ji iskyla daugiau nei dvigubai, o po to subliuksta. Nors ir nejudinu, ataususia is orkaites istraukiu
Aš kepiau šį pyragą tik du kartus. Vieną kartą nesubliuško, o antrą kartą subliuško, bet man atrodo, kad subliuško, nes per anksti ištraukiau.:)
Rašyti komentarą