2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Vištos kepenėlių paštetas



Reikės:

250-300 g vištienos kepenėlių
100-150 g sviesto
1 a. š. druskos
1 a. š. Provanso žolelių
muskato riešuto
2 v. š. brendžio
2 skiltelės česnako
1 nedidelio svogūno


Svogūną apkepti ant maždaug 10 g sviesto. Vištienos kepenėles nuplauti ir nusausinti. Ištirpinti apie 20 g sviesto apkepti kepenėles atskirai nuo svogūnu, kol nebebus kraujo. Nuimti nuo ugnies, supilti brendį, druską, prieskonius, išspaustas česnako skilteles, apkepintą svogūną. Ir dar truputį pakepinti. Į kombainą sudėti kepenėles su prieskoniais, supilti apie 80-100 g tirpinto sviesto ir viską išmaišyti iki vienalytės masės. Likusį sviestą ištirpinti ir užpilti ant sudėto į indelius pašteto. Tai daroma ne dėl grožio, o tam, kad paštetas nepakeistų spalvos ir netaptų neestetiškos išvaizdos.
Labai skanu:)

Komentarų nėra: