Taip Kūčiukus vadinadavo mano močiutė.:)
Turbūt juos vadino taip, nes jie prėski, mano receptas yra skirtas tradicinėms Kūčioms.
Reikės:
~450 g miltų
200 ml šilto vandens
25 g aliejaus
15-18 g šviežių mielių
50 g aguonų
50 g cukraus
žiupsnelio druskos
Pirmiausia užplikome verdančiu vandeniu aguonas ir paliekame pastovėti apie 30 min.
Sumaišome mieles su cukrumi ir ištirpiname stiklinėje vandens.
Dedame nuplikytas aguonas ir po truputėlį suberiame miltus ir druską. Užminkome standžią tešlą, bet ne per kietą. Galiausiai įminkau aliejų.
Paliekame 1-2 h, kad pakiltų, tešla padvigubėja.
Atsignybiam gabalėlį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame maždaug 1 cm storio blyną. Blyną supjaustome plonomis juostelėmis, o juosteles supjaustome mažais gabalėliais iki 1 cm. Man asmeniškai kuo mažesni, tuo skanesni, nes bekepant jie dar ir išsipūčia.
Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Aš kepiau su ventiliatoriumi apie 15 min. Praėjus pusei laiko reiktų apversti, kad vienodai paruduotų.
Šie kūčiukai traškūs, nesaldūs ir man asmeniškai labai skanūs. Iš šio produktų kiekio gaunasi apie 600 g kūčiukų.
7 komentarai:
Grazesniu dar nemacius ♥♥♥
Nuoširdžiai dėkoju:)
prisidesu prie komplimentu ir as - puikus, dailuciai :)
Tikrai labai gražūs, tokie mažučiai ir apvalūs. :)
Labai gražios nuotraukos :) Tokios šviesios ir tiesiog dvelkia Kalėdomis.
Malonu girdėti iš Jūsų komplimentus.:)
Prisidedu ir aš prie visų gražių žodžių - nuostabūs ir nuostabiai gražūs kūčiukai! :)
Rašyti komentarą