2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Tortas su džiovintomis slyvomis



Biskvitui reikės:

3 kiaušinių
30 g kukurūzų miltų
30 g krakmolo
50 g cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Viršutiniam sluoksniui:

250 g pertrintos varškės
250 g grietinės
100 g cukraus
10 g želatinos
150 g džiovintų slyvų


Biskvitui baltymus išplakame iki putų, dedame cukrų ir plakame iki standumo.
Po vieną įmaišome trynius ir plakame iki vientisos masės.
Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais.
Persijojame miltus į kiaušinių masę.
Supilame tešlą į torto formą ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.Atvėsiname,iš formos neišimame.
Kepiau 21 cm formoje, reiktų kepti šiek tiek didesnėje

Viršutiniam sluoksniui - želatiną užpilame 50 ml šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti.
Slyvas nuplauname ir užpilame 0,5 puodelio verdančio vandens. Jei jos rūgščios dedame truputėlį cukraus.
Išmirkusias slyvas supjaustome mažais gabaliukais.
Skystį nuo džiovintų slyvų supilame į želatiną.
Puodelį su želatina statome ant silpnos ugnies ir maišome tol, kol želatina ištirps.
Grietinę išplakame kartu su varškės mase ir su cukrumi. Kitą kartą bandyčiau gaminti su grietinėle.
Supilame ištirpintą ir praaušintą želatiną.
Sudedame slyvas ir gerai išmaišome.
Supilame viską ant biskvito ir dedame į šaldytuvą sustingimui.
Labai skanus ir nepersaldus tortas. Tik man biskvito skonis nelabai patiko, gal todėl, kad iškepiau iš vakaro ir pamiršau uždengti.:) Jis toks gan kietas gavosi.

Šaltinis: Elenos blogas

Plovas su vištiena - orkaitėje



Reikės:

1 dvigubos krūtinėlės filė
1 svogūno
2 morkų
250 g plikytų ryžių
150 g pomidorų padažo
aliejaus
prieskonių


Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pabarstome druska ir prieskoniais. Pakepiname ant aliejaus. Iškepusius gabaliukus dedame į karščiui atsparų indą.
Susmulkintą svogūną taip pat apkepame ant aliejaus, kol pasidaro skaidrūs.
Tarkuotas morkas sudedame ant svogūnų ir šiek tiek apkepame. Daržoves dedame ant vištienos ir pabarstome druska bei šiek tiek cukraus.
Sudedame pomidorų padažą ir galiausiai užberiame ryžius.
Viską užpilame verdančiu vandeniu, vandens turėtų būti maždaug per 1 pirštą nuo ryžių, pabarstyti druska.
Uždengti dangčiu ar folija ir kepti ant apatinės lentynos iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Baigus kepti viską permaišyti ir patiekti į stalą.

Skanaus!

2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Mariaus salotos

Mariaus, nes jis jas pagamino.;) Porcija buvo tokio dydžio, kad sugebėjau suvalgyti vos puse.



Reikės:

cikorijos lapų
icberg salotų
vytinto kumpio
marinuoto varškės sūrio pagal šį receptą
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
juodų alyvuogių
kieto sūrio
marinuotų artišokų
alyvuogių aliejaus
balzaminio acto
garstyčių


Cikorijas išdėliojame lėkštėje, suplėšome icbergo salotas.
Pabarstome kietu sūriu. Išdėliojame kumpį, varškės sūrį.
Susmulkiname alyvuoges, pomidorus - suberiame ant salotų.
Artišokus, jei dideli pasmulkiname, jei nedideli tokius ir paliekame.
Garstyčias sumaišome su alyvuogių aliejumi, padažiuką užpilame ant paruoštų salotų.

P.S. Cikorijas užaugino anyta. Man jinai šiek tiek per karti, nors laikyta tamsoje ir nepažaliavus (kai pažaliuoja apkarsta) kitą kartą daryčiau be jos.:) Kartų skonį suteikia medžiaga intibinas, kuris gerina virškinimą ir kraujo apytaką.
Cikorijos yra vertingas dietinis maisto produktas, ypač tinkantis diabetikams.