2012 m. gegužės 25 d., penktadienis
Varškėčiai grietinėlės padaže
Reikės:
500g varškės
3 kiaušinių
1 a.š. druskos
2 a.š. su cukraus
5 v.š. su kaupu miltų
Padažui:
400 g riebios grietinėlės
1 didelio svogūno
Gabalėlio sviesto
Druskos
Kiaušinius įmušti į varškę, suberti druską, cukrų, dėti miltus.
Išminkyti. Tešla gaunasi kibi.
Rankas sudrėkinti aliejumi, formuoti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių.
Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste. Supilti grietinėlę, šiek tiek pasūdyti, pagal skonį.
Varškėčius sudėti į puodą užpilti pakaitintą padažą ir troškinti ant mažos ugnies ~10 min., kol padažas sutirštės.
Skanesnių varškėčių nesu valgiusi. Rekomenduoju!
Šaltinis: Maisto magija
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
6 komentarai:
Pasiilgau tavo maisto!
Superiniai varškėčiai, išties! Labai geros produktų proporcijos, varškėčiai gaunasi švelnūs, labai malonios konsistencijos, o grietinėlės padažas visada skanu. Aš pridėjau dar porą skiltelių česnako kartu su svogūnu, o patiekdama pabarsčiau varškėčius tarkuotu parmezanu. Pamaniau, jog padažui labai tiktų pora šaukštelių dižono garstyčių arba sojos padažo šlakelis. Žodžiu, skaninti galima įvairiai, bet ir pagrindinis receptas duoda puikų rezultatą. Niam!
Ačiū, Viktute! Kai atvažiuosite prigaminsiu Jums ko tik norėsit!!!:)
Laima, kai pagaminau šiuos varškėčius buvau maloniai nustebinta jų skoniu. Mano vyras varškėčius gali valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei, tai aš vis ieškau įdomesnių receptų.:)
Labai skanūs varškėčiai! Amelija įvertino PUIKIAI :)
Vaikų įvertinimai patys vertingiausi! :)
Man jie irgi labai skanūs.
O man Adamas pareiškė, kad per riebu, ir jei nėra daržoviu, tai varškėčiai apskritai ne maistas :) antra karta padaža dariau liesesnį ir įmečiau grybu, bet tikrai nebvo taip skanu, kaip pagal originalu recepta
Rašyti komentarą